mladiinfo

Program stažiranja na SWP-u u Briselu

Njemački institut za međunarodne i bezbjednosne poslove (SWP) poziva studente da se prijave na tromjesečni program stažiranja u briselskoj podružnici te ustanove.

Poželjni kandidati su studenti političkih i srodnih društvenih nauka (ekonomije, prava, administracije, etnologije, novinarstva) koji su upisani na magistarke studije. Studenti koji trenutno pohađaju osnovne studije se mogu prijaviti za program, pod uslovom da završe osnovne i započnu magistarske studije do početka programa.
U opisu radnog mjesta je asistiranje u istraživačkom radu, prikupljanje dokumentacije i pisanje izvještaja za potrebe istraživačkog tima. Zatim, priprema materijala i sastavljanje izvještaja sa konferencija i sastanaka, istraživanje literature, uređivanje akademskih tekstova i istraživačkih materijala.
Program traje najviše tri mjeseca uz platu od 300 eura mjesečno.
Od kandidata se očekuju dobro znanje govornog i pisanog engleskog jezika, napredna informatička pismenost, samomotivisanost, posvećenost, ambicioznost, timski duh i razvijene socijalne vještine. U zavisnosti od odsjeka na kom će stažirati, kandidati moraju posjedovati i neke dodatne osobine i znanja.
Krajnji rokovi za slanje prijava su 30. septembar i 31. decembar.
Više o programu možete naći na: https://www.swp-berlin.org/en/about-swp/jobs-internships/internships/?fref=gc&dti=1280986168594259