Rojtersova stipendija za studije novinarstva u Ujedinjenom Kraljevstvu

Rojtersov institut za proučavanje žurnalistike na Oksfordskom Univerzitetu nudi kandidatima iz cijelog svijeta stipendiju za oblast žurnalistike za jedan ili više semestara.

OBLAST:

Žurnalistika

OPIS

Kandidat provodi jedan ili više semestara na ovom programu u sklopu kojeg prisustvuje seminarima gdje istaknuti govornici dijele svoja iskustva iz ove oblasti; sarađuje sa iskusnim supervizorom – profesorom na Univerzitetu, na izradi projekta istraživanja koji će publikovati Rojtersov institut, posjećuje novinske kuće svjetskog ranga i stiče uvid u način na koji se oni suočavaju sa izazovima u poslu, posjećuje kulturne, političke i druge organizacije u UK, razmjenjuje iskustva sa kolegama itd.

USLOVI

Neophodno je izuzetno dobro pismeno i usmeno poznavanje engleskog jezika neophodno za publikacije, te najmanje pet godina iskustva u novinarstvu.

NAČIN PRIJAVE

Kandidat je dužan pripremiti CV, motivaciono pismo u kojem će naznačiti svoje vrijednosti kao novinara, ključne trendove u oblasti novinarstva kojima se bavi, te kratak siže o načinu na koji bi on doprinijeo ovom programu. Motivaciono pismo ne treba sadržati više od 500 riječi. Takođe, potrebno je pripremiti predlog istraživačkog projekta od najmanje 1000 strana, pismo preporuke od strane poslodavca u kojem daje saglasnost za odsustvo. Ukoliko se radi o slobodnom novinaru, biće uzeto u obzir pismo preporuke kolege ili mentora u njegovoj obrazovnoj instituciji. Najzad, kandidat podnosi i neke primjerke svojih prethodnih radova. Više o neophodnim materijalima na linku. Kandidat potom podnosi elektronsku prijavu putem linka.

ROK ZA PRIJAVU:

31. januar 2018.

VIŠE INFORMACIJA

Za više detalja o stipendiji, uslovima i neophodnim materijalima posjetite zvaničnu prezentaciju Rojtersovog instituta na linku.