mladiinfomne

Seminar „Recimo NE govoru mržnje“

SCI Njemačka u saradnji sa “Sava Workinggropu” (Sava radnom grupom) i “Media Competence Centre Pankow” (Medijskim nadležnim centrom Pankov) organizuje seminar pod nazivom “Recimo Ne govoru mržnje” koji će biti održan u Berlinu od 20. do 29. oktobra 2014.

Tokom ovog seminara učesnici će se upoznati sa pokretom „Recimo Ne govoru mržnje“ koji se bavi protiv govora mržnje, rasizma i diskriminacije izraženog u onlajn formi. Učesnici će prvo raspravljati o temi analizirajući već postojeće primjere. Nakon toga, pod smotrom medijskog nadležnog centra, učesnici će napraviti onlajn „govornicu“ na kojoj će biti omogućeno korisnicima da odreaguju na primjere govora mržnje i da se tim putem povežu sa drugim aktivistima ovog pokreta.

Nakon seminara planirano je da se organizuje događaj u svakoj zemlji koja je učesnica sa ciljem popularizacije i promocije „govornice“. Seminar je otvoren za ljude iz Njemačke i iz svih zemalja Balkanskog regiona koji su zainteresovani za ovu temu. Troškovi ishrane, smještaja i obilaska Berlina su pokriveni od strane organizatora. Putne troškove učesnici pokrivaju sami.

Zainteresovani moraju da popune ApplFormNoHateSpeech koju možete pronaći na ovoj stranici i pošalju je na mejl outgoing@sci-d.de.

Za dodatne informacije posjetite sajt :

http://www.mladiinfo.eu/2014/09/17/no-hate-speech-seminar/#ixzz3E96Xuk13