mladiinfo

St. Gallen nagradno takmičenje u pisanju eseja

St. Gallen fondacija iz Švajcarske poziva studente širom svijeta da se prijave za učešće u takmičenju u pisanju eseja i steknu priliku da osvoje St. Gallen Wings of Excellence nagradu i učestvuju u “Leaders of Tomorrow” simpozijumu u Švajcarskoj.

OBLAST:

pravo, ekonomija, političke nauke, inženjerstvo, tehnologija, fizika, matematika, filozofija, sociologija, biologija, medicina, arhitektura, umjetnost, dizajn, lingvistika, novinarstvo, itd.

OPIS

St. Gallen Wings of Excellence Award je najprestižnije takmičenje u pisanju eseja namijenjeno studentima koji pohađaju postdiplomske studije na univerzitetima širom svijeta. Takmičenje je otvoreno za kandidate sa inovativnim idejama, odličnim vještinama pisanja i kritičkim razmišljanjem. Tema za ovogodišnje takmičenje je:

• Robots are coming for your job. How do you augment yourself to stay economically relevant? Prilikom pisanja eseja, kandidati se moraju pridržavati sljedećih smjernica:

“Autor Yuval Noah Harari tvrdi da će brz napredak tehnologije vještačke inteligencije dovesti do toga da je ljudska vrsta ekonomski beskorisna. Zamislite svijet u kojem se ljudi bore, koristeći AI i druge tehnologije kako bi ostali ekonomski neophodni – i, konačno, konkurentni u odnosu na računare. Opišite posao kome se nadate u budućnosti, na koji način bi AL uticao na njega, i kako biste se tehnološki nadogradili, ukoliko je potrebno da prevladate u izabranoj karijeri”.

Žiri će odabrati 100 najboljih radova, odnosno kandidata koji će prisustvovati na “Leaders of Tomorrow” simpozijumu u Švajcarskoj, dok će šest finalista biti u obavezi da predstave i brane svoje ideje na velikoj sceni simpozijuma pred žirijem i ostalim učesnicima. Nakon toga, biće odabrana tri pobjednika koji će dobiti nagradu ukupne vrijednosti od 20.000 CHF.

Programom su pokriveni troškovi puta, smještaja i boravka tokom simpozijuma. U okviru programa, aplikantima se nudi mogućnost da postanu članovi jedinstvene i jake globalne mreže lidera.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju aplikanti koji pohađaju postdiplomske studije (master ili više studije) i rođeni su tokom 1988. godine ili kasnije.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: Prijavni obrazac. Kandidati prethodno moraju pripremiti sljedeću dokumentaciju:

• kopiju pasoša ili nekog drugog identifikacionog dokumenta (na engleskom za jezike koji ne pripadaju grupi romanskih);
• dokaz o upisu na master ili druge postdiplomske studije na univerzitetu.

Rad kandidata od najviše 2.100 riječi (ne uključujući bibliografiju ili grafičke opise i sl) mora biti na engleskom jeziku i ne smije sadržati ime i prezime kandidata (u nazivu dokumenta, meta podacima dokumenta ili u sadržaju dokumenta).

ROK ZA PRIJAVU:

1. februar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Fondacija za međunarodne studije St. Gallen osnovana je 1974. godine, četiri godine nakon prvog simpozijuma. Fondacija bira i nadgleda Međunarodni studentski odbor (ISC) u planiranju i organizaciji simpozijuma St. Gallen.

Detaljnije: St. Gallen nagradno takmičenje u pisanju eseja