mladiinfo

Stipendija HRW organizacije u Americi

Alan R. and Barbara D. Finberg fondacija objavljuje konkurs za dodjelu stipendija svim skorašnjim diplomcima (na magistarskom nivou). Budući stipendisti će imati priliku da steknu radno iskustvo u Nevladinoj organizaciji za zaštitu i promovisanje ljudskih prava (Human Rights Watch – HRW) u Njujorku ili Vašingtonu.

OBLAST:

ljudska prava, novinarstvo, međunarodni odnosi

OPIS

Budući stipendisti će, u okviru programa, provesti jednu godinu kao zaposleni u HRW organizaciji, a plata će iznositi 60.000 dolara na godišnjem nivou, uz beneficije za radnike koji se ističu. HRW takođe pokriva troškovepri premještaju i zaposlenima pomaže u sticanju potrebne dozvole za rad.

USLOVI

Pravo na prijavu imaju studenti iz svih zemalja iz oblasti prava, novinarstva, međunarodnih odnosa ili drugih relevantnih disciplina. Kandidat za HRW stipendiju se smatra kvalifikovanim ukoliko ispunjava sljedeće kriterijume: diploma stečena iz prethodno navedenih oblasti (master stepen) u periodu između januara 2015. i avgusta 2018. godine, prethodno stečeno istraživačko iskustvo (uključujući i vođenje intervjua), iskustvo u vezi sa međunarodnim ljudskim pravima i posvećenost izgradnji karijere u ljudskim pravima, odlično poznavanje engleskog jezika (usmeno i pismeno), sposobnost za obavljanje više zadataka, dobre organizacijske vještine i sposobnost rada pod pritiskom, izražena inicijativa, analitičke sposobnosti. Poželjno je i poznavanje drugog stranog jezika.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem, preko zvaničnog HRW portala. Za dodatne informacije o načinu prijave ili tehničkim poteškoćama pri podnošenju istih, kontaktirajte: fellowship@hrw.org.

ROK ZA PRIJAVU:

6. oktobar 2017.

VIŠE INFORMACIJA:

Detaljnije: Stipendija HRW organizacije u Americi