Stipendije Univerziteta Jinan za diplomske studije

Škola informacionih nauka i inženjerstva na univerzitetu Jinan traži visoko motivisane MS studente, kojima dodjeljuje stipendiju u trajanju od tri godine. Ove stipendije su namijenjene studentima koji dolaze iz drugih zemalja, ali ne i iz Republike Kine.

OBLAST:


inženjerstvo, informacione nauke, MS.

OPIS

Stipendija pokriva: takse za registracije, školarinu, stažiranje i osnovne udžbenike, besplatan smještaj u kampusu, zdravstveno osiguranje, zaštitu za inostrane studente u Kini, mjesečni džeparac u zavisnosti od kvalifikacija i iskustva.

USLOVI

Da bi aplicirao za ovu školarinu kandidat mora:
1. Biti državljanin zemlje izvan NR Kine i biti u dobrom zdravstvenom stanju
2. U vrijeme apliciranja ne smije biti registrovan ni na jednom od kineskih univerziteta.
3. Biti nosilac BS ILI Beng (ispod 35 godina starosti) u oblasti koja se odnosi na kompjuterske nauke, inženjering, informacione i komunikacione tehnologije, matematiku.
4. Dobro poznavati engleski jezik, pošto će svi kursevi biti na engleskom jeziku.
5. Posjedvati odličan akademski uspjeh, GPA 3.2/4.0 ili 4.0/5.0 i više.

NAČIN PRIJAVE

Da biste aplicirali neophodno je sljedeće:

1. Navesti u pismu jednog od potencijalnih supervizora koga kandidat izabere i to sa liste univerziteta. Aplikacija će biti ništavna bez jasne indikacije supervizora.
2. Detaljni rezime: osnovni podaci, plus fotografija, bračni status, GPA, obrazovanje, stručna ekspertiza, istraživačko iskustvo, publikacije ako ih ima.
3. Akademski transkripti
4. Sertifikat diplomskog studija
5. Plan studija na univerzitetu Jinan.
6. Referentna pisma. Zahtijevaju se najmanje tri referentna pisma. Svi referenti bi trebali biti fakulteti sa ličim stranama na univerzitetu. Svako referentno pismo treba poslati na imejl vašeg izabranog supervizora.

ROK PRIJAVE:

20. mart 2018. godine.

DETALJNIJE

Univerzitet Jinan je glavni univerzitet u provinciji Šandong i važi takođe za instituciju visokog obrazovanja koja se razlikuje od ostalih. Upisuju ga studenti širom Kine. Nudi bečelor studije, mastere i doktorske programe.
Više informacija na: Stipendije Univerziteta Jinan za diplomske studije.