mladiinfo

Stipendije za osnovne studije na JMC fakultetu

JMC fakultet kreativnih industrija iz Australije objavljuje poziv za program stipendiranja svim studentima bez obzira na oblast studija. Budući stipendisti će svoje bečelor studije otpočeti u akademskoj 2018. godini na JMC fakultetu u Australiji.

Pravo na učešće u programu ostvaruju kandidati iz svih zemalja, izuzev Australije i Novog Zelanda. Da bi se prijavili za program, kandidati moraju imati sertifikate o prethodno postignutim akademskim rezultatima i diplomu ili uvjerenje o završenoj srednjoj školi, napredan nivo znanja engleskog jezika i dobre preporuke od strane relevantnih lica. Procedura selekcije se zasniva na akademskim kvalifikacijama kandidata i intervjuu koji će se održati sa kandidatima koji uđu u uži izbor za program stipendiranja. Takođe, svaki kandidat mora demonstrirati dobre prezentacijske vještine i želju da se bavi kreativnim industrijama u budućoj karijeri i promovisanjem JMC fakulteta. Prijave se podnose elektronskim putem, a kandidat je u obavezi da ispuni online aplikacioni formular i zatim isti dostavi zajedno sa pratećom dokumentacijom. Fakultet dodjeljuje tri stipendije koje pokrivaju sve troškove studiranja tokom dva trimestra studija.

Prijave za program su otvorene do 29. septembra 2017. godine.

Detaljnije informacije o programu mogu se naći na zvaničnom sajtu fakulteta: http://www.jmcacademy.edu.au/…/international-scholarships