mladiinfo

Stipendije za PhD studije iz oblasti neuronauke

Max Planck Institut za nauku o ljudskom mozgu i ponašanju (International Max Planck Research School for Brain and Behavior – IMPRS) objavljuje konkurs za dodjelu stipendija studentima koji namjeravaju da upišu doktorske studije. Kandidati mogu sprovoditi istraživanja na institutu Max Planck u Njemačkoj ili Max Planck institutu na Floridi

.

OBLAST:

nuronauka, hemija, fizika, biologija, matematika, računarstvo, inženjering

OPIS

U okviru IMPRS stipendijskog programa, dodjeljuju se stipendije koje pokrivaju sve troškove školarine, izdržavanja i druge troškove koji nastaju prilikom boravka kandidata na izabranom Max Planck institutu.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja koji imaju master diplomu ili trenutno rade master tezu iz relevantnih oblasti. Svi kandidati moraju imati sertifikate o naprednom nivou znanja engleskog jezika. Samo će u izuzetnim slučajevima biti razmotreni studenti sa bečelor diplomom.

NAČIN PRIJAVE

Prijavna procedura se vrši elektronskim putem, popunjavanjem online prijavnog obrasca. Uz obrazac, potrebno je dostaviti:
-motivaciono pismo
-radnu biografiju
– kontakt informacije dva lica za preporuke
-kopiju relevantnih akademskih sertifikata
-kopiju akademskih transkripata
-kopiju pasoša
-GRE rezultate i rezultate standardizovanih testova engleskog jezika.

ROK ZA PRIJAVU:

Krajnji rok za dostavljanje prijava je 1. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

IMPRS nudi konkurentsku PhD obuku i istraživački program. Max Planck istraživački programi proučavaju kako se senzorne informacije kodiraju u neuronskim krugovima i na kraju se transformišu u ponašanje. Nivo analize kreće se od razumijevanja molekularnih signalnih kaskada u kičmi tokom učenja do razumijevanja kako se senzorni i motorni krugovi aktiviraju u budnom stanju životinja.

Detaljnije: Stipendije za PhD studije iz oblasti neuronauke