mladiinfo

 SuretyOne konkurs za najbolji esej

SuretyOne.com objavljuje nagradni konkurs za studente iz svih zemalja koji žele da upišu postdiplomske studije.

OBLAST:


obrazovanje, istraživanje


OPIS


Program ima za cilj da pruži finansijsku podršku u iznosu od 1,500 dolara studentima koji žele da nastave svoje školovanje nakon osnovnih studija. Godišnje se dodjeljuju dvije stipendije koje su namijenjene pojedincima koji imaju izražen talenat i interesovanje za određenu oblast studiranja.
Konkurs se zasniva na pisanju eseja na zadatu temu i kandidati mogu izabrati jednu od tri ponuđene:
– Kako ćete doprinijeti društvu nakon sticanja diplome?
– Opišite prijedloge za rješenja aktuelnih problema sa kojima se suočava Vaša zajednica, država ili nacija.
– Opišite Vašu situaciju, navedite razloge zbog kojih Vam je potrebna stipendija i obrazložite na koji način ćete se odužiti nakon diplomiranja.


USLOVI


Mogu se prijaviti kandidati iz svih koji namjeravaju da upišu postdiplomske studije. Stipendija je namijenjena svim studentima, ne ograničavajući se na nacionalnost ili rasu. Kandidati moraju imati talenat za svoju oblast akademskog interesovanja i izvanredne akademske izvještaje.


NAČIN PRIJAVE


Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je dostaviti esej i kandidat mora kontaktirati Scholarships@SuretyOne.com kako bi se informisao o načinu prijave.


ROK ZA PRIJAVU:


Rok za dostavljanje prijava je 1. decembar 2017. godine.


VIŠE INFORMACIJA


Kompanija Surety One Inc. pruža usluge garantnih obveznica klijenatima širom Sjedinjenih Američkih Država, Kariba i Kanade. Stipendijski program u sponzorstvu ove kompanije ima za cilj da finansijski podrži akademske potrebe mladih lidera koji žele postdiplomsko obrazovanje.

Detaljnije: SuretyOne konkurs za najbolji esej