mladiinfomne

Bečelor stipendije na Temple univerzitetu u Japanu

Univerzitet Temple iz Japana dodjeljuje određen broj Bridge stipendija domaćim i međunarodnim studentima koji žele da upišu osnovne studije na tom Univerzitetu.

OBLAST:

engleski jezik

OPIS

Bridge stipendije su namijenjene domaćim i međunarodinim studentima koji upisuju prvu godinu osnovnih studija na Temple univerzitetu u Japanu. Stipendija pokriva troškove školarine i smještaj za jednu godinu studija.

USLOVI

Mogu se prijaviti domaći i inostrani kandidati čiji maternji jezik nije engleski. Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

1) kandidat je stekao srednjoškolsku diplomu
ili
– kandidat je stekao IB diplomu ili završio GCE A nivo programaDa li ste završili ili ćete završiti IB diplomu ili GCE A Level program
ili
– kandidat posjeduje sertifikat GED (General Education Development), Kosotsu Nintei Shiken (bivši Daikin), ili njegov ekvivalent;

2) kandidati koji traže studentsku vizu putem TUJ: 2.5 na skali od 4.0;

3) kandidati koji NE traže studentsku vizu putem TUJ: 2.0 na skali od 4.0 (ili 3.0 na skali od 5.0);

4) kandidati su položili TOEFL/IELTS/PTE testove.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na e-mail adresu: ac@tuj.temple.edu. Kandidati se prvo moraju prijaviti za upis na Univerzitet do krajnjeg roka za dostavljanje prijava za stipendijski program. Potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1) preporuke – dostavljaju ih nastavnici/savjetnici;

2) kopije stečenih diploma/nagrada – skenirane kopije;

3) druga prateća dokumentacija koja demonstrira izvanredne kvalifikacije kandidata.

ROK ZA PRIJAVU:

1. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Temple univerzitet u Japanu je internacionalni kampus Temple univerziteta iz Sjedinjenih Država. Temple je najstariji i najveći strani univerzitet u Japanu koji nudi razne studijske programe za sticanje diplome i usavršavanje.

Detaljnije: Bečelor stipendije na Temple univerzitetu u Japanu