Trening kurs „Kreativni medijski prostor“ u Slovačkoj

Mladiinfo Montenegro poziva sve zainteresovane mlade od 18 do 30 godina da se prijave za trening kurs „Kreativni medijski prostor“, koji će biti održan u Modri (Slovačka), od 18. do 25. septembra.
Polaznici kursa biće mladi iz Slovačke, Njemačke, Švedske, Portugala, Austrije i Crne Gore. Poziv je namijenjen mladim osobama koje rade za nevladine organizacije čiji je glavni fokus usmjeren na medije. Učesnici omladinske razmjene će:
– Steći novo znanje o temama na kojima je važno otvoriti javni dijalog i kako ih treba predstaviti u javnosti,
– Zajednički procijeniti odgovarajuće stilove pisanja, kao i druge medijske alate na osnovu međusobne razmjene iskustava iz njihovih zemalja, a posebno organizacija,
– Proširiti horizonte prikupljanja sredstava koji su veoma važni za vođene svake neprofitne organizacije
– Napredovati u oblasti PR-a i marketinga, koji su važan dio uspjeha svake organizacije, posebno u medijskom sektoru.
Učesnici će biti smješteni u pansion klubu M.K.M, u Modri. U pitanju je stvarno udoban i prijatan pansion koji nudi besplatno korišćenje bazena i saune (http://www.clubmkm.sk/). Smještaj i hrana su u potpunosti pokriveni programom Erasmus +.
Učesnici iz Crne Gore će dobiti naknadu za putne troškove u iznosu od 170 eura.
Tokom ove omladinske razmjene svi učesnici će imati priliku da predstave rad svoje organizacije. Iz tog razloga, učesnici bi trebalo da donesu što više promotivnog materijala. Takođe, biće organizovana interkulturalna druženja pa se očekuje da učesnici donesu nešto prepoznatljivo iz svoje zemlje: hrana, piće, tradicionalna odjeća, muzika, itd. Učesnici će dobiti informativni paket sa programom i svim važnim informacijama tri nedjelje prije treninga.
Za prijavu je potrebno dostaviti CV do 30. jula, na i-mejl andresu: kontakt@mladiinfo.me.