mladiinfo

Stipendije na Univerzitetu u Groningenu

Univerzitetski koledž Groningen objavljuje konkurs za dodjelu USP (Undergraduate Scholarship Program) stipendija međunarodnim studentima koji žele da upišu osnovne studije na programu za liberalne umjetnosti i nauku na Univerzitetu u Holandiji.

OBLAST:

nauka, društvene nauke, humanističke studije, liberalne umjetnosti

OPIS

USP stipendija je namijenjena studentima sa odličnim akademskim profilom kojima je potrebna finansijska pomoć za studiranje. Odabranim kandidatima će biti obezbijeđena naknada u ukupnom iznosu od 12.100 eura za troškove studiranja i izdržavanja.

USLOVI

Mogu se prijaviti međunarodni studenti koji imaju izvanredne akademske rezultate. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidat ima odličan akademski profil
– kandidat učestvuje u društvenim i vannastavnim aktivnostima
– kandidat je posvećen rješavanju društvenih pitanja
– kandidat ima namjeru da upiše univerzitetski program BA / BSc Liberal Art and Science.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: newstudents.ucg@rug.nl. Potrebno je dostaviti motivaciono pismo od najviše 500 riječi. Uz navedeno, kandidati su u obavezi da posebno popune onlajn prijavni obrazac na zvaničnom sajtu programa.

ROK ZA PRIJAVU:

1. februar 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Univerzitet u Groningenu je javni istraživački univerzitet u gradu Groningen u Holandiji. Univerzitet je osnovan 1614. godine i jedan je od najstarijih i najvećih univerziteta u Holandiji.

Detaljnije: Stipendije na Univerzitetu u Groningenu