Univerzitet u Padovi nudi stipendije

Univerzitet u Padovi nudi određeni broj stipendija u punom iznosu talentovanim potencijalnim studentima koji žele studirati na jednom od programa na engleskom jeziku u Padovi.

OBLAST:

Sve oblasti

OPIS:

Studenti iz cijelog svijeta mogu se prijaviti na neki od programa koji nudi sam univerzitet i ostvariti pravo na stipendiju koja pokriva troškove školarine i obezbjeđuje dodatnih 12.000 eura.

USLOVI

Da bi se prijavili za ovu stipendiju, studenti moraju poznavati engleski jezik, moraju biti primljeni na neki od programa na Univerzitetu u Padovi, ne smiju posjedovati italijansko državljanstvo ili diplomu srednje škole u Italiji, ne smiju već biti nosioci neke stipendije, te moraju ispuniti sve kriterijume za sticanje italijanske vize.

NAČIN PRIJAVE

Studenti se prijavljuju za stipendiju u okviru elektronskog formulara za prijavljivanje na neki od programa na samom univerzitetu. Aplikanti podnose CV na engleskom, motivaciono pismo, za one koji se prijavljuju na master nivo studija podnosi se diploma osnovnih studija plus transkript ocjena ili suplement diplome, zatim potvrda o znanju engleskog jezika u zavisnosti od programa, kopija lične isprave poput lične karte ili pasoša, i bilo koji drugi dodatni dokument koji određeni program može zahtijevati. Formulari za prijavljivanje dostupni na linku.

ROK ZA PRIJAVU:

28. februar 2018.

VIŠE INFORMACIJA

Za više informacija posjetite veb sajt Univerziteta u Padovi