mladiinfo

Stipendije za brucoše na Univerzitetu u Torontu

Univerzitet u Torontu dodjeljuje Lester B. Pearson međunarodne stipendije budućim studentima iz svih zemalja koji žele da upišu studije na Univerzitetu u Kanadi.

OBLAST:

računovodstvo, aktuarske nauke, afričke studije, američke studije, antropologija, primijenjena matematika, primijenjena statistika, arheologija, arhitektura, bilogija, hemija, fizika, bioinformatika, bioinženjering, računarstvo, kreativno pisanje, pravo, ekonomija, obrazovanje, menadžment, marketing, itd.

OPIS

Lester B. Pearson je jedan od najprestižnijih stipendijskih programa za inostrane studente. Dodjeljuje se 37 stipendija studentima prve godine iz svih zemalja svijeta koji se ističu školskim rezultatima i vanškolskim aktivnostima.
Svaka stipendija pokriva troškove školarine, knjige i troškove smještaja za četiri godine studija.

USLOVI

Mogu se prijaviti inostrani kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidat nije državljanin Kanade
– kandidat je originalan i kreativan mislilac
– kandidat je posvećen školi i zajednici
– kandidat je entuzijastičan po pitanju učenja i intelektualnog istraživanja
– kandidat posjeduje izražene liderske sposobnosti
– kandidat po prvi put upisuje osnovne akademske studije, pri čemu je diplomu srednje škole stekao najranije u julu 2017. godine.

NAČIN PRIJAVE

Kandidati prvo moraju biti nominovani za stipendiju od strane njihove srednje škole (do 30. novembra). Nakon nominacije, kandidat se prijavljuje za mjesto na studijskom programu na Univerzitetu u Torontu. Ukoliko Univerzitet odobri upis, kandidat može popuniti onlajn prijavni obrazac za stipendijski program.

ROK ZA PRIJAVU:

15. januar 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Osnovan 1827. godine, Univerzitet u Torontu razvio se u vodeću kanadsku akademsku instituciju za učenje i istraživanje. Univerzitet je jedan od vodećih svjetskih istraživačkih univerziteta koji se bave pronalaskom i inovacijama.

Detaljnije: Stipendije za brucoše na Univerzitetu u Torontu

Comments are closed.