mladiinfo

Volontirajte i učestvujte u realizaciji festivala GMIFF

Centar za multimedijalnu produkciju (CEZAM), Montenegrin Universal Theatre i Centar za kulturu Danilovgrad pozivaju volontere širom Crne Gore da se prijave za učešće u realizaciji trećeg po redu Green Montenegro International Film Fest-a (GMIFF) koji će se održati od 14. do 16. decembra 2017. godine u Centru za kulturu Danilovgrad, Nikšićkom pozorištu i hotelu „Splendid” u Bečićima.

 

OBLAST:

 

film, ekologija, zaštita životne sredine

 

OPIS

 

GMIFF je konceptualni filmski festival na temu zaštite životne sredine. Cilj festivala je razvijanje i podizanje nivoa svijesti o potrebi zaštite i očuvanja životne sredine, kroz umjetnički impuls i unaprijeđenja znanja i informisanosti o ekologiji. Organizatori festivala GMIFF su Centar za kulturu Danilovgrad, NVO Centar za multimedijalnu produkciju (CEZAM), NVO Montenegin Universal Theatre uz podršku Opštine Danilovgrad, Ministarstva za održivi razvoj i turizam, Agencije za zaštitu životne sredine, Ministarstva finansija i Ministarstva prosvjete.

Festival je edukativanog i nekomercijalanog tipa, takmičarskog karaktera i podijeljen je u tri kategorije:

1. ekologija;
2. ekologija duše;
3. promotivno turistički filmovi.

Program sadrži svjetsku i regionalnu selekciju filmova, a predviđen je i dolazak gostiju iz Nepala, Pakistana, USA, Njemačke i drugih zemalja Evrope. Pored priznanja za prvo, drugo i treće mjesto, u pomenutim kategorijama dodjeljuje se i Grand Prix za najbolje ostvarenje na festivalu.

Tokom trajanja programa biće prikazano 93 filmska ostvarenja od čega 19 u dvije takmičarske kategorije – kategorija Ekologija (10 filmova) i Ekologija duše (9 filmova). Promotivno turistička ostvarenja (60 filmova) će ocjenjivati studenti Fakulteta umjetnosti Univerziteta Donja Gorica. U okviru Propratnog programa biće prikazano 14 filmova.

Projekcije predviđene za 14. i 15. decembar (četvrtak i petak) će trajati tokom cijelog dana, dok će se 16. decembra (subota) u Splendidu održati večernja projekcija. Volonteri će biti u obavezi da 13. decembra dočekaju goste koji će posjetiti festival – na aerodromu ili drugim mjestima – i da učestvuju u realizaciji festivala. Svim učesnicima će biti obezbijeđeni prevoz i hrana.

 

USLOVI

 

Pravo na prijavu ostvaruju volonteri širom Crne Gore. Kvalifikovani kandidati imaju tečno znanje engleskog jezika, a poželjno je i da posjeduju relevantno radno iskustvo.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem na e-mail adresu:
office@greenmontenegro.me.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

Prijave su u toku.

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Green Montenegro International Film Fest je prepoznat kao centar ekološkog i kulturnog identiteta države Crne Gore i kao pokretač konkretnih akcija i održivih ideja na planu zaštite očuvanja prirodnih resursa naše zemlje.

Detaljnije: Volontirajte i učestvujte u realizaciji festivala GMIFF