mladiinfo

Wellcome Trust stipendije za studente medicine

Wellcome Trust fondacija dodjeljuje istraživačke stipendije iz oblasti javnog zdravstva i tropske medicine međunarodnim studentima iz zemalja u razvoju.

OBLAST:

medicina, fizika, hemija, biomedicina

OPIS

Wellcome stipendije se dodjeljuju odličnim studentima koji su odlučni da nastave istraživanja iz oblasti medicine na nekoj od akademskih institucija koje se nalaze u zemljama u razvoju. Istraživanje mora biti fokusirano na poboljšavanje javnog zdravstva i spriječavanje bolesti na lokalnom, nacionalnom i globalnom nivou.

Stipendije su namijenjene za period do pet godina i uz adekvatnu platu, stipendija pokriva sljedeće troškove:

– troškove istraživanja (oprema, asistenti, tehnička podrška, prikupljanje podataka)
– troškove kurseva (gdje se može primijeniti)
– troškove za posjećivanje naučnih skupova
– provizije za javno angažovanje.

USLOVI

Mogu se prijaviti studenti koji dolaze iz zemalja u razvoju sa PhD diplomom i najmanje pet godina relevantnog iskustva. Studenti sa magistarskom diplomom i značajnim istraživačkim iskustvom takođe mogu biti razmotreni za Wellcome stipendije. Kandidati su u obavezi da imaju značajan broj publikacija unutar njihove oblasti izučavanja u vodećim međunarodnim časopisima.

Proces selekcije se zasniva na sljedećim kriterijumima:
– nivo kandidata
– kvalitet i značaj istraživačke teme
– pristup rješavanju relevantnih problema
– prikladnost istraživačkog terena.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem preko Wellcome Trust Grant Tracker (WTGT) onlajn prijavnog sistema. Kandidat se prvo registruje preko WTGT-a, u okviru kojeg dostavlja prateću dokumentaciju.

ROK ZA PRIJAVU:

27. novembar 2017. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA

Wellcome Trust fondacija ima za cilj da podrži inovativne ideje istraživača i naučnika čija istraživanja pomažu napretku u oblasti medicine. Fondacija je globalno i dobrotvorno udruženje koje je politički i finansijski nezavisno.
.
Detaljnije: Wellcome Trust stipendije za studente medicine