mladiinfo

Nagrade za inovativne projekte u oblasti ekologije

Yale univerzitet objavljuje poziv za prijavu inovativnih projekata u očuvanju tropskih šuma kandidatima koji žele da učestvuju na 2018 International Society of Tropical Foresters konferenciji na tom Univerzitetu i osvoje ISTF 2018 Innovation Prize.

OBLAST:

očuvanje i zaštita tropskih šuma

OPIS

Yale univerzitet dodjeljuje dvije nagrade kandidatima koji žele da budu dio konferencije koja se bavi inovativnim rješenjima za očuvanje i zaštitu tropskih šuma. 2018 International Society of Tropical Foresters konferencija će okupiti praktičare, akademike i korisnike šuma da istraže iskustva i metode koje se koriste za sagledavanje složenosti tropskih šumskih pejzaža.

Dodjeljuju se nagrade koje pokrivaju sve troškove učešća na konferenciji, a dva najbolja projekta će biti prezentovana na samom događaju koji će se održati od prvog do trećeg februara 2018. godine na Yale univerzitetu. Pored navedenog, odabrani kandidati će dobiti i novčanu nagradu. Projekti kandidata bi treblao da ponude inovativna rješenja u vezi sa pomenutim kompleksnim problemom. Kandidati mogu predstaviti svoj rad na konferenciji u obliku postera, trominutnih prezentacija (flash talk), ekspozicije vještina i alata, radionice, studije slučaja ili rasprave.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju akademici i praktičari – pojedinci ili grupe kandidata sa jedinstvenom perspektivom, iskustvom ili pristupom kompleksnosti pitanja tropskih šumskih pejzaža.

NAČIN PRIJAVE

Da bi bili dio programa, aplikanti moraju ispuniti onlajn prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

17. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Od svog osnivanja 1701. godine, Yale univerzitet je bio posvećen širenju i razmjeni znanja, inspirisanju inovacija i očuvanju kulturnih i naučnih informacija za buduće generacije. Univerzitet je jedan od najstarijih univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama.

Detaljnije: Nagrade za inovativne projekte u oblasti ekologije.