mladiinfo

Erasmus+ program razmjene na Univerzitetu u Zagrebu

Po osnovu međuinstitucionalnog sporazuma za kreditnu mobilnost skopljenog u okviru Erasmus+ programa, Univerzitet Crne Gore raspisuje konkurs za razmjenu na Univerzitetu u Zagrebu u akademskoj 2017/2018. godini.

OBLAST:

mašinstvo, građevinarstvo, metalurgija, pomorstvo, muzička umjetnost

OPIS

Program razmjene obuhvata osnovne (osim prve godine), master i doktorske studije i akademsko osoblje tehničkih fakulteta. Dodjeljuju se dvije stipendije, a trajanje mobilnosti za studente je 5 mjeseci, dok je za program za akademsko osoblje predviđen za trajanje od deset dana.

USLOVI

Za program razmjene se mogu prijaviti studenti i akademsko osoblje tehničkih fakulteta (Elektrotehnički, Mašinski, Gradjevinski, Biotehnički, Metalurško-tehnološki), Fakulteta za pomorstvo, Muzičke akademije i Fakulteta za sport. Prilikom nominacije za doktorske studije, prednost će imati studenti čija je teza prijavljena. Međutim, na konkurs se mogu prijaviti i studenti koji nisu prijavili tezu.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: irouom@ac.me. U zavisnosti od programa i nivoa studija, potrebno je dostaviti:

1) za osnovne i master studije:

– uvjerenje o prosječnoj ocjeni
– potvrdu o studiranju u cilju evidencije redovnosti studija
– potvrdu o znanju engleskog jezika
– CV (Europass format) i motivaciono pismo na engleskom jeziku
– pismo preporuke od profesora

Ukoliko je kandidat položio ispite na magistarskim studijama i prijavljuje se kako bi studijski boravak iskoristio za izradu magistarske teze, neophodno je u motivacionom pismu navesti plan istraživanja, odnosno oblast i temu istraživanja.

Ugovor o učenju (Learning Agreement) nije obavezan dokument za prijavu, ali se studentima preporučuje da posjete sajt Univerziteta u Zagrebu, kako bi već u fazi prijave napravili izbor predmeta koje će slušati i polagati na stranom univerzitetu i koji će im biti priznati po povratku na matični fakultet. Prije početka programa razmjene, studenti moraju imati Ugovor o učenju sastavljen i potpisan u saradnji sa prodekanom za međunarodnu saradnju odnosno nastavu.

2) za doktorske studije:

– potvrdu o prijavljenoj tezi
– plan istraživanja
– CV (Europass format) i preporuku mentora
– pozivno pismo od strane konktakt osobe sa fakulteta za koji se prijavljujete

Studenti koji nijesu prijavili tezu su dužni dostaviti prosječnu ocjenu na doktorskim studijama. Studenti doktorskih studija mogu slušati i programe doktorskih studija u Zagrebu, a ne samo raditi istraživanje u svrhu doktorskog rada. Svi dokumenti mogu biti na crnogorskom jeziku i nije potrebna potvrda o znanju engleskog jezika.

3) za mobilnost akademskog osoblja:

– plan rada potpisan od strane kandidata i prodekana za nastavu, uz predloženi termin boravka
– CV
– pozivno pismo od strane konktakt osobe sa fakulteta za koji se kandidat prijavljuje.

ROK ZA PRIJAVU:

23. oktobar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Univerzitet u Zagrebu je najstariji, najveći i, u akademskom i istraživačkom smislu, vodeći univerzitet u Hrvatskoj. Univerzitet ima posebnu ulogu i odgovornost u očuvanju i unaprijeđenju nacionalnog intelektualnog, naučnog i kulturnog nasljeđa.

Detaljnije:  Erasmus+ program razmjene na Univerzitetu u Zagrebu

Iz oblasti mašinstva predlažemo i Program stažiranja za studente u njemačkim kompanijama