mladiinfo

 Volonterski program zaštite morskih kornjača u Meksiku

Frontier, nevladina organizacija iz SAD, poziva volontere iz svih zemalja da se prijave za učešće u projektu zaštite morskih kornjača koji se odvija u gradu Verakruz, u Meksiku.


OBLAST:

 

zoologija, zaštita životinja


OPIS


Cilj projekta je zaštita morskih kornjača koje se nalaze na spisku ugroženih vrsta. Volonteri će raditi na rehabilitaciji morskih kornjača dok ne budu spremne za povratak u svoje prirodno stanište, a učestvovaće i u brojnim drugim aktivnostima ekološkog tipa. Svakodnevne obaveze zavisiće od godišnjeg doba i trenutnog fokusa projekta, a detaljan plan rada biće sastavljen u saradnji sa vođom projekta po dolasku volontera u Meksiko.

Naknada za učešće u programu iznosi 995 eura za dvije sedmice trajanja programa. Moguće je produžiti boravak za jednu sedmicu, pri čemu su kandidati u obavezi da izdvoje dodatnih 495 eura. U okviru programa, učesnicima će biti obezbijeđeni:

– hrana
– smještaj
– prevoz sa aerodroma
– lokalna orijentacija
– obuka
– projektna oprema i materijal.


USLOVI


Mogu se prijaviti volonteri iz svih zemalja – grupe, porodice ili pojedinci. Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji imaju najmanje 18 godina i srednji nivo znanja engleskog jezika.


NAČIN PRIJAVE


Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac.


ROK ZA PRIJAVU:


Prijave su stalno otvorene.

 


VIŠE INFORMACIJA


Osnovana 1989. godine kao neprofitna nevladina organizacija (NVO) za očuvanje i razvoj, Frontier je bio inovator u kreiranju kvalitetnih volonterskih programa širom svijeta. Frontier se, kao internacionalna organizacija sa globalnim uticajem, bavi očuvanjem i razvojem zajednica u 60 zemalja na pet kontinenata.

Detaljnije: Volonterski program zaštite morskih kornjača u Meksiku