Završen kamp sporta i zdravih stilova života u Kolašinu

Zimski kamp sporta i zdravih stilova života ”Aktivni i zdravi” je uspješno realizovan od strane NVO ,,Mladiinfo Montenegro”, u trajanju od 19. do 23. januara 2020. godine.

U sklopu kampa učestvovali su mladi ljudi iz raznih krajeva Crne Gore, koji su se pored raziličitih sportskih aktivnosti koji je obuhvatao kamp, ujedno družili i zabavljali. Učesnici kampa imali su priliku da se tokom boravka u Kolašinu upoznaju i druže sa svojim vršnjacima, kao i da uče od instruktora i sportskih stručnjaka.


Treninzi su se odvijali u sali Osnovne škole ,,Risto Manojlović’’, kao i u hotelu ,,Bianca Restort & Spa’’, gdje su učesnici pored korišćenja teretane koristili i usluge spa centra tj. bazen i đakuzi, gdje su imali jedan način relaksacije nakon treninga.

Učesnici su tokom četvorodnevnih aktivnosti pokazali zavidno interesovanje za sport i zdrav način života, takođe kamp im je omogućio da steknu nova iskustva, prijateljstva, što je doprinijelo i samom njihovom zadovoljstvu. Dnevni dio aktivnosti obuhvatao je fudbal, košarku, kao i fitnes gdje su se treneri pokazali na zavidnom nivou. Zbog same predanosti učesnicima kampa važno je istaći njihova imena: Filip Rajković (licencirani personalni trener i specijalista funkcionalnih treninga), Stefan Bardak (diplomirani profesor fizičke kulture i vaspitanja), Ivan Milošević (diplomirani profesor fizičke kulture i vaspitanja, fudbalski trener). Jedan dio dnevnih aktivnosti koji je važno istaći je i šetnja stazom ,,Ultra Trail’’ na čelu sa Nebojšom Ćetkovićem učesnikom jednog od najpopularnih evropskih maratona u Amsterdamu.

Neki od učesnika nijesu bili nikad zainteresovani u sportskom smislu, ali ih je sama organizacija tokom kampa kao i predanost instruktora i sportskih stručnjaka zaintrigirala, tako da su i sami izrazili želju da nastave sa zdravim stilom života i aktivnostima i nakon kampa.


Kamp je podržalo Ministarstvo sporta i mladih.