Erasmus stipendije za magistarske studije

Erasmus Mundus dodjeljuje stipendije studentima iz cijelog svijeta za magistarske studije u cilju produbljivanja naučnih znanja u području priobalnih i vodenih ekosistema.

OBLAST:

Upravljanje vodeni tokovima i priobaljem.

OPIS

Stipendije su dostupne studentima svih nacionalnosti. Pokrivaju troškove putovanja, zdravstveno osiguranje, troškove učešća, kao i dnevne troškove za koje je predviđena suma od 4.500 eura godišnje.

USLOVI

Da bi stekli pravo na ovu stipendiju kandidati moraju ispuniti sledeće uslove:

1. Da posjeduju diplomu završenih osnovnih studija.
2. Da su tokom studiranja izučavali predmete poput okeanografije, fizike, ekologije, geologije, biologije mora, upravljanja životnom sredinom.
3. Da imaju iskustva u monitoringu i menadžmentu koji su vezani za životnu sredinu.
4. Da posjeduju naučne vještine neophodne za istraživanje kao i neke lične vještine.
5. Da posjeduje sertifikat o znanju engleskog jezika nivoa B2. Kandidati kojima je engleski jezik službeni, oslobođeni su od podnošenja sertifikata.

Mogu se prijaviti i studenti koji imaju diplomu i iz drugih predmeta. Akademski odbor će procjeniti kandidate i izvršiti konačan izbor.

NAČIN PRIJAVE

Podnosioci zahtijeva popunjavaju onlajn registraciju i otpremaju sve potrebne dokumente putem onlajn formulara. Samo će se procjenjivati kompletne prijave. Kandidati koji apliciraju prilažu kopiju diplome, CV, akademski transkript ili zapis koji sadrži ocjene kandidata i nastavni program iz prethodnih studija, kopijju pasoša, popunjen prijavni obrazac, dokaz o znanju engleskog jezika.

ROK ZA PRIJAVU:

21. februar 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Za detaljniji pregled stipendije posjetite zvaničnu prezentaciju putem linka.