mladiinfo

Volontirajte u egzotičnom ekvadorskom Amazonu

Canadian Alliance for Development Initiatives and Projects (CADIP) poziva ljubitelje prirode da se prijave za volonterski program i pruže podršku domorocima u Macuma provinciji.

OBLAST:

razvojni projekti

OPIS

Program je namijenjen pravim ljubiteljima prirode avanturističkog duha koji bi bili spremni da se adaptiraju na skroman smještaj u lokalnim zajednicama. Odabrani kandidati će imati priliku da žive sa domorodačkim ljudima Amazona i podrže njihove razvojne projekte i trajanju od tri sedmice do dvanaest mjeseci.

U Amazonu postoje zajednice i ekološke rezerve koje su zaštićene od strane domaćina gdje volonteri mogu pomoći u obnovi, poljoprivredi, zaštiti životne sredine i zadacima zajednice. Projekat se odvija u Amazonu blizu jedne od šuarskih zajednica. Odabranim kandidatima će biti obezbijeđeni smještaj i jezička i kulturološka podrška, pri čemu su aplikanti u obavezi da plate troškove naknade za učešće u iznosu od približno 560 dolara.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati širom svijeta koji dobro poznaju španski jezik i imaju napredan nivo znanja engleskog jezika. Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji imaju 18 ili više godina.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je popuniti online prijavni obrazac.

ROK ZA PRIJAVU:

Prijave su stalno otvorene.

VIŠE INFORMACIJA

Kanadski savez za razvojne inicijative i projekte (CADIP) je neprofitna organizacija koja promoviše mir, saradnju, toleranciju i razumijevanje u multikulturalnom, multietničkom i međunarodnom okruženju.

Detaljnije: Volontirajte u egzotičnom ekvadorskom Amazonu