mladiinfo

Chevening UK master stipendije za inostrane studente

Chevening Scholarships dodjeljuje stipendije svim studentima sa izuzetnim liderskim sposobnostima koji namjeravaju da pohađaju master studije u Velikoj Britaniji.

 

OBLAST:

bilo koja oblast Chevening program stipendiranja.

OPIS:

Prosječno se dodjeljuje 1500 stipendija. Stipendije pokrivaju školarinu, mjesečnu stipendiju, putne troškove za dolazak i odlazak iz Velike Britanije, dodatak po dolasku, dodatak za povratak kući, troškove prijavljivanja za izdavanje vize, bespovratna sredstva za putovanja zbog prisustvovanja Chevening događajima u Velikoj Britaniji. Izbor oblasti izučavanja je neograničen jer studenti imaju priliku da svoje akademske aspiracije ostvare na bilo kojem univerzitetu u Velikoj Britaniji.

USLOV

Pravo na prijavu za stipendiju imaju studenti koji su državljani zemalja uključenih u Chevening program stipendiranja. Takođe, da bi ispunili kriterijume za prijavu, kandidati moraju imati namjeru da se vrate u matičnu državu najmanje dvije godine nakon završetka studija, da imaju diplomu o završenim redovnim studijama i dvije godine radnog iskustva, kao i da se prijave za tri različita kursa na univerzitetu i prime bezuslovno pismo ponude za jedan od navedenih izbora do 12 jula 2018. godine.

NAČIN PRIJAVE

Prijave za Chevening stipendije se mogu podnijeti samo pomoću online Chevening sistema za prijave, klikom ‘apply’ opcije na web stranici kandidatove zemlje.

ROK ZA PRIJAVU:

 7. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Chevening UK master stipendije za inostrane studente