mladiinfo

Dodiplomske i postdiplomske stipendije na Sheffield univerzitetu

 

Sheffield Hallam univerzitet objavljuje konkurs za dodjelu Transform Together stipendija međunarodnim studentima koji žele da upišu dodiplomske i postdiplomske studije na univerzitetu u Velikoj Britaniji u akademskoj 2018. godini.

 

OBLAST:

 

umjetnost, informatika, inženjering, nauka, društvo i razvoj, poslovne administracije

 

OPIS

 

U okviru programa, dodjeluje se određen broj stipendija koje su namijenjene za dodiplomske i postdiplomske studije. Postdiplomske stipendije pokrivaju sve troškove školarine za cjelokupan program postdiplomskih kurseva, dok stipendija za osnovne studije pokriva 50 procenata troškova školarine za svaku godinu studija.

Uspješni kandidati će steći priliku da postanu alumni ambasadori u svojim matičnim zemljama. Od stipendista se očekuje da predstavljaju Sheffield Hallam univerzitet kroz razne aktivnosti tokom akademske godine i nakon sticanja diplome.

 

USLOVI

 

Mogu se prijaviti međunarodni studenti koji namjeravaju da upišu dodiplomske i postdiplomske studije. Kandidati za oba programa studija moraju imati napredan nivo znanja engleskog jezika i izuzetne akademske kvalifikacije. Uslov za postdiplomce je da imaju 2.1 diplomu (2.1 honours degree) ili ekvivalentni rezultat.

Kandidati moraju biti finansijski sposobni da plate dodatne troškove za kurs, ukoliko ih bude.
Aplikanti koje finansira neka organizacija ili stipendija nemaju pravo na prijavu, kao ni kandidati koji studiraju u Sheffield Hallam partnerskoj instituciji.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Svaki kandidat prvo mora da se prijavi za program na Sheffield Hallam univerzitetu elektronskim putem. Nakon odobrenja o prijemu, kandidat se može prijaviti za stipendijski program popunjavanjem online prijavnog obrasca. Uz obrazac je potrebno dostaviti akademske transkripte na email adresu: transform@portal.shu.ac.uk.

 

ROK ZA PRIJAVU:

Rok za dostavljanje prijava je 1. novembar 2017. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA

Sheffield Hallem univerzitet je moderna akademska institucija sa dugom i ponosnom tradicijom koja vuče korijene od osnivanja dvije akademske jedinice u 19. vijeku koje su postavile temelj za Sheffield Polytechnic .

Detaljnije: Dodiplomske i postdiplomske stipendije na Sheffield univerzitetu

Iz oblasti poslovne administracije predlažemo i MBA stipendije Wittenborg univerziteta u Holandiji

Comments are closed.