mladiinfo

Victoria doktorske stipendije na Novom Zelandu

Victoria Doctoral Scholarships program objavljuje konkurs za dodjelu stipendija međunarodnim studentima koji namjeravaju da upišu doktorske studije na univerzitetu Victoria na Novom Zelandu.

 

OBLAST:

arhitektura i dizajn, obrazovanje, inženjering, društvene nauke, pravo, nauka, poslovne administracije

OPIS

U okviru programa, dodjeljuje se 35 stipendija koje su primjenjive u toku tri godine studija. Za studenta koji je već upisan za doktorski program na Victoria univerzitetu više od tri mjeseca u vrijeme kada je ponuđena stipendija, maksimalna dužina trajanja stipendije će se smanjiti po ocjeni komisije.

Vrijednost stipendije je 23,500 dolara godišnje novčane naknade, plus troškovi školarine.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati iz svih zemalja koji namjeravaju da upišu i pohađaju cjelokupni doktorski program na Victoria univerzitetu.

Da bi se prijavili za Victoria Doctoral Scholarship program, kandidati moraju imati odličan akademski izvještaj i akademske reference. Poželjno je da kandidat ima dokazani potencijal za istraživanja visokog kvaliteta ili posjeduje publikacije u prestižnim žurnalima.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose putem pošte ili na email adresu: pg-research@vuw.ac.nz. Potrebno je popuniti prijavni obrazac koji se može preuzeti sa zvaničnog sajta programa. Uz obrazac je potrebno dostaviti:
– akademske transkripte
– dva pisma preporuke (formular se preuzima sa zvaničnog sajta)
– radnu biografiju
– prijedlog istraživačkog projekta
– listu publikacija
– saglasnost za odavanje povjerljivih podataka.

ROK ZA PRIJAVU:

Krajnji rok za dostavljanje prijava je 1. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Victoria univerzitet je jedan od najstarijih i najprestižnijih akademskih institucija sa bogatom tradicijom i istorijom. Za podsticanje postdiplomskog istraživanja, Victoria Doctoral Scholarships dodjeljuje stipendije na osnovu akademskih zasluga koje su otvorene za međunarodne studente u bilo kojoj disciplini.

Detaljnije: Victoria doktorske stipendije na Novom Zelandu

Iz oblasti poslovne administracije preporučujemo i MBA stipendije Wittenborg univerziteta u Holandij