mladiinfo

Clem Jones Sporting stipendije

Univerzitet u Queensland-u poziva zainteresovane studente na dodiplomskim studijama da se prijave za stipendije. Stipendija treba da podstakne studente akademskih sposobnosti da završe svoj planirani program na Univerzitetu u Queensland-u gdje mogu pokazati potencijal za bavljenje sportom na visokom nivou.

Kandidat će se smatrati adekvatnim za prijavu ukoliko: podnese prijavu predsjedavajućem, do određenog roka, ukoliko je državljanin Australije, ukoliko ima da završi minimum tri godine (ekvivalent punog radnog vremena) osnovnih studija kada dobije stipendiju, da jeste ili će biti upisan za puno radno vrijeme, izuzev usljed vanrednih okolnosti koje odbor smatra relevantnim.

Stipendija se dodjeljuje od strane Senata po preporuci selekcionog odbora koji se sastoji od:
predsjednika, ili predstavnika, koji će predsjedavati odborom,
izvršnog direktora, UQ SPORT- a ili predstavnika;
prodekana (akademskog) postavljenog od strane katedre,
zastupnika Clem Jones grupe ili njihovog predstavniika;
drugog predstavnika predloženog od strane katedre.
Stipendija se dodjeljuje kandidatima koji, prema mišljenju selekcionog odbora pokazuju najbolji rezultat shodno: dokazu o finansijskim potrebama, dotadašnjim sportskim dostignućima, mogućnosti nastavka bavljenja određenim sportom na dovoljno visokom nivou i bilo kojem drugom podatku koji selekcioni odbor smatra relevantnim.

Trajanje stipendije je tri godine a prijave su otvorene od trećeg avgusta 2017. Prijave se šalju do 31. oktobra 2017. i to onlajn a pisane prijave se neće razmatrati. Da bi se prijavili, posjetite: https://uqsport.com.au/content/uq-sporting-scholarships?fref=gc&dti=1280986168594259 i pratite uputstva.
U ponudi su svi programi koje Univerzitet nudi.
Ukupan iznos iznosi 18000 dolara za tri godine (6000 dolara godišnje).
Prije nego se prijavite savjetuje se da pročitate zaključna pravila za ovu stipendiju prije pijavljivanja, naročito dio o specifičnim uslovima za prijem i provjerite FAQ sekciju ako imate bilo kakva pitanja.