mladiinfo

CQ University RTP program stipendija u Australiji

Central Queensland University (SQU) prihvata prijave za Research Training Program (RTP) u Australiji. Mogu se prijaviti i domaći i strani studenti. Stipendija je namijenjena za magistarske studije.

 

OBLAST

Stipendija se daje za bilo koju oblast koja je ponuđena na Univerzitetu.

OPIS

Dužina trajanja stipendije je do tri godine. RTP stipendija obuhvata stipendiju koja pokriva troškove života a isplaćuje se jednom u petnaest dana kroz univerzitetski platni program. Stranim studentima koji su dobili RTP stipendiju će biti ponuđena CQ stipendija univerziteta za naknadu školarine, koja u potpunosti pokriva troškove školarine kandidata za period trajanja stipendije. Nije potrebno podnositi poseban zahtjev za prijavljivanje za CQ stipendiju.

USLOV

Kandidat mora biti upisan na RHD akreditovani smjer studija na nekom australijskom univerzitetu, ne smije da ima prihode za finansiranje opštih troškova života koji su za 75% veći od rate kandidata za RTP stipendiju za period studiranja. Prihod kandidata koji nije vezan za kandidatov smjer studiranja ili primljeni prihod kandidata koji je vezan za smjer studiranja ali koji nije u svrhe pokrivanja opštih troškova života se ne uzimaju u obzir. Da bi bio kvalifikovan za RTP naknadu, kandidat ne smije primiti ekvivalentnu stipendiju od strane federacije, u cilju kompenzacije troškova RHD- a.

NAČIN PRIJAVE

Prijavljivanje za RTP stipendiju vrši se podnošenjem onlajn aplikacije nasledećem linku: CQ University RTP program stipendija u Australiji.

ROK ZA PRIJAVU:

31.10.2017.