mladiinfo

Master i PhD stipendije na danskom Univerzitetu

Dansko Ministarstvo visokog obrazovanja i nauke dodjeljuje stipendije Vlade inostranim kandidatima koji namjeravaju da nastave master ili PhD studije na univerzitetu u Danskoj.

 

OBLAST:

 

danski jezik

OPIS

U sklopu Kulturnih sporazuma, stipendije Vlade Danske su usmjerene na visoko kvalifikovane studente razmjene koji žele da se bave proučavanjem danskog jezika i kulture ili druge oblasti studija koji se odnose na Dansku.

Budućim stipendistima će biti obezbijeđena mjesečna stipendija u iznosu od približno 873, 34 eura po kandidatu.

USLOVI

Mogu se prijaviti master ili PhD studenti, a bečelor kandidati imaju pravo na prijavu ukoliko su dvije godine studirali danski jezik. Pravo na prijavu imaju studenti razmjene koji studiraju na univerzitetu u jednoj od sljedećih zemalja: Kina, Japan, Egipat, Rusija i Republika Koreja.

NAČIN PRIJAVE

Potrebno je preuzeti i popuniti prijavni obrazac sa zvaničnog sajta programa. Prijavni obrazac i potrebnu prateću dokumentaciju (smjernice na prijavnom obrascu), uključujući i sertifikate o naprednom nivou znanja engleskog jezika, kandidat dostavlja relevantnom nacionalnom autoritetu u zemlji u kojoj studira.

ROK ZA PRIJAVU:

1. mart 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Ministarstvo visokog obrazovanja i nauke u Danskoj zaduženo je za istraživanje i obrazovanje u okviru viših akademskih institucija. Ministarstvo je takođe poznato kao “Ministarstvo za nauku, inovacije i visoko obrazovanje”.

Detaljnije: Master i PhD stipendije na danskom Univerzitetu