mladiinfo

Dostupna aplikacija “Prilike za mlade”

NVO Mladiinfo Montenegro lansirala je aplikaciju pod nazivom “Prilike za mlade” koja je dostupna mladima iz Crne Gore i može se preuzeti sa Google Play prodavnice.

 

Aplikacija je nastala u okviru projekta “mladiinfo.me – prečica za prilike” koji je počeo sa realizacijom 1. jula ove godine, a kojeg finansira Ministarstvo sporta. Pomoću aplikacije, mladima će biti dostupnije prilike za usavršavanje, bilo da se radi o treninzima, stipendijama, raznim obukama, volontiranju, stažiranju, zapošljavanju, konkursima ili događajima.

Nakon preuzete aplikacije sa Google Play prodavnice potrebno je da korisnik registruje svoj nalog kako bi pratio novoobjavljene prilike koje su dostupne crnogorskim građanima. Takođe, moguće je podesiti opcije samo za pojedine oblasti za koje je korisnik zainteresovan, a za svaku od ponuđenih prilika moguće je aktivirati “zvonce” tj. alarm koji će korisnika obavijestiti o kranjem roku za prijavljivanje za priliku za koju je zainteresovan.

Takođe kroz pomenuti projekat m!M je realizovao dvije radionice u opštine Berane i Bar i gradskoj opštini Tuzi.
Predstavnici organizacije predstavili su prilike za mlade u beranskoj srednjoj medicinskoj školi “Dr Branko Zogović”, Omladinskom klubu Berane, Savjetu mladih Berane i Kancelariji za mlade, zatim barskoj Srednjoj ekonomsko-ugostiteljskoj školi i učenicima gimnazije “21. Maj” Tuzi.
Riječ je o stipendijama, treninzima, obukama, kursevima i događajima, kako u zemlji tako i u inostranstvu, a koji su dostupni crnogorskim srednjoškolcima.

Srednjoškolcima je predstavljen sajt www.mladiinfo.me na kom mogu naći sve potrebne informacije i uputstva u vezi sa stipendijama, konkursima, takmičenjima i volonterskim programima.
Takođe, na radionici je bilo riječi i o aktuelnim obukama koje Mladiinfo Montenegro organizuje kao što je kurs fotografije i poziv za trening u Rumuniji. Osim toga, učenici su pozvani da se pridruže volonterskom servisu i da aktivno učestvuju u svojoj zajednici.
Poslednja radionica a ujedno i završnica projekta planirana u Podgorici 21. novembra sa početkom u 11 časovaa održaće se u Omladinskom centru.

Opšti cilj projekta “mladiinfo.me – prečica za prilike” je povećan pristup mladih kvalitetnom obrazovanju. Specifični ciljevi su promocija obrazovne mobilnosti mladih i povećana informisanost mladih o mogućnostima formalnog i neformalnog obrazovanja u zemlji i inostranstvu.

Video spot za aplikaciju “Prilike za mlade” možete pogledati na sledećem linku:

Spot “Prilike za mlade”