mladiinfo

ESSO grantovi za obuku u hirurškoj onkologiji

ESSO Odbor za obrazovanje i obuku iz Belgije objavljuje konkurs za dodjelu grantova međunarodnim studentima hirurške onkologije koji žele da se prijave za kliničku ili istraživačku obuku na domaćinskom institutu po njihovom izboru.

OBLAST:

hirurška onkologija

OPIS

Cilj programa je omogućiti mladim hirurzima da posjete specijalistički centar izvan svoje zemlje, prošire svoje iskustvo i nauče nove tehnike. Evropsko društvo za hiruršku onkologiju (ESSO) godišnje dodjeljuje dvije vrste grantova – osam standardnih i jedan glavni istraživački grant domaćim i međunarodnim studentima.

Početak obuke je predviđen za period nakon isteka najviše godinu dana od prijave kandidata. Kanadidati iz Evrope mogu odabrati bilo koju instituciju domaćina, dok ostali moraju odabrati evropsku instituciju sa sljedeće liste dostupnih institucija . Odabrani kandidati će pohađati obuku u trajanju od:

– jedan do tri mjeseca za standardni grant u iznosu od 2 000 eura po kandidatu
– od šest do dvanaest mjeseci za glavni istraživački grant u vrijednosti od 10 000 eura.

Od svih uspješnih učesnika očekuje se da napišu izvještaj o svom iskustvu i obezbijede iskaze i fotografije za objavljivanje na veb stranici ESSO-a u roku od tri mjeseca od povratka u matičnu zemlju.

Dobitnik glavne stipendije će biti pozvan da održi usmenu prezentaciju na ESSO kongresu.

USLOVI

Mogu se prijaviti domaći i međunarodni kandidati. Kandidati kvalifikovani za ESSO grantove ispunjavaju sljedeće uslove:

– kandidati moraju biti specijalisti, pripravnici ili mlađi doktori sa deklarisanom namjerom da se specijalizuju za oblast hirurške onkologije (dojke, gornji GI, hepatobiliar i pankreas, kolorektalni, endokrini, glavi i vrat, grudni koš, karcinom kože i melanom, ginekologiju, urologiju, sarkom)
– kandidati moraju biti ili postati članovi ESSO-a prije početka dodjele nagrade
– kandidati moraju biti mlađi od 40 godina.

Kandidati koji su ranije bilo dio ESSO grant programa ne ostvaruju pravo na prijavu.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem popunjavanjem onlajn prijavnog obrasca. Kandidati se prvo moraju registrovati i napraviti svoj profil na ESSO zvaničnoj veb stranici. Prije popunjavanja obrasca je potrebno otpremiti CV na ESSO profil kandidat. Prijave se dostavljaju isključivo na engleskom jeziku i uključuju sljedeću dokumentaciju (dostavlja se kao jedan PDF dokument):

– uredno popunjen prijavni obrazac za grant
– popunjen CV prema datom obrascu (prije popunjavanja onlajn obrasca)
– motivaciono pismo koje opisuje područje interesa kandidata, plan istraživanja i razloge posjete
– pismo podrške od strane šefa odjeljenja
– pozivnica od šefa odjeljenja koje kandidat namjerava da posjeti
– list sa prijedlogom budžeta koji procjenjuje kako će se sredstva potrošiti.

ROK ZA PRIJAVU:

31. oktobar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Evropsko društvo za hiruršku onkologiju osnovano je 1981. godine kako bi podržalo svoje članove u unapređenju nauke i prakse hirurške onkologije u korist bolesnika sa karcinomom. ESSO ima za cilj da unaprijedi oblast hirurške onkologije kroz niz aktivnosti vezanih za obrazovanje i istraživanje u multidisciplinarnoj njezi.

Detaljnije: ESSO grantovi za obuku u hirurškoj onkologiji