mladiinfo

Stipendije za istraživanja u oblasti računarstva

Odsjek za računarske nauke na švajcarskom institutu za tehnologiju u Cirihu (Swiss Federal Institute of Technology in Zurich – ETH Zurich) dodjeljuje ljetnje istraživačke stipendije kako bi studentima omogućili istraživačko iskustvo tokom ljetnjih mjeseci.

OBLAST:

algoritmi i teorija, kompjuterski sistemi, čovjek-kompjuter interakcija i sajberfizički sistemi, bezbjednost sistema, mašinstvo, programski jezici i softverski inženjering

OPIS

Istraživački program je dostupan studentima širom svijeta, a ima za cilj da poveća raznolikost u oblasti kompjuterskih nauka na institutu. Program će trajati od 1. jula do 31. avgusta 2018. godine. Odabrani kandidati će prisustvovati raznim događajima umrežavanja i sarađivati sa osobljem ETH-a. Uspješnim kandidatima će biti obezbijeđena naknada u iznosu od 1.750 CHF mjesečno za troškove izdržavanja.

USLOVI

Mogu se prijaviti domaći i međunarodni studenti. Kandidati moraju imati dobro znanje engleskog jezika i status redovnog studenta. Pravo na prijavu ostvaruju studenti koji:
– su na završnoj godini osnovnih studija, a steći će diplomu nakon januara 2019. godine;
– su upisali magistarske studije;
– pohađaju osnovne studije iz oblasti računarstva ili srodnih oblasti.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju registrovati na SiROP portalu. Nakon registracije, potrebno je popuniti online prijavni obrazac klikom “apply now” opcije na dnu SiROP web stranice. Da bi popunili obrazac, kandidati moraju pripremiti sljedeću dokumentaciju:

– CV
– zvanične akademske transkripte;
– motivaciono pismo (najviše jedna strana);
– preporuka od strane akademskog lica/stručnjaka koji lično mora potpisati preporuku, skenirati je i poslati na: SSR_Fellowship@inf.ethz.ch.

ROK ZA PRIJAVU:

31. decembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

ETH Zurich je univerzitet za nauku, tehnologiju, inženjering i matematiku sa sjedištem u Cirihu u Švajcarskoj. Univerzitet je osnovan 1854. godine sa ciljem da pruži kvalitetno obrazovanje inženjerima i naučnicima, te da stvori interakciju između naučne zajednice i industrije.

Detaljnije: Stipendije za istraživanja u oblasti računarstva.