mladiinfo

Grant Frontier Innovators programa u Australiji

Ministarstvo spoljnih poslova Australije u okviru Programa za trgovinske inovacije (Frontier innovators program) poziva sve kandidate da se prijave na konkurs za dodjelu grantova u oblasti biznisa.

Program ima za cilj da podrži razvoj inovativnog poslovanja u geografskom pojasu Azija-Pacifik. Pravo na prijavu imaju kandidati u okviru svih sektora poslovanja koji imaju sopstveni biznis ili biznis u razvoju sa inovativnom produktivnosti ili uslugom, kao i društvena preduzetništva sa poslovnim planom čije aktivnosti mogu doprinijeti stanovnicima pomenutog područja. Kandidati moraju ispunjavati sljedeće kriterijume: rad kandidata mora uticati na jednu od relevantnih zemalja (Avganistan, Bangladeš, Butan, Kambodža, Kukova ostrva, Fidži, Indonezija, Kiribati, Laos, Maldivi, Maršalova ostrva, Mikronezija, Mongolija, Majnamar, Nauru, Nepal, Niue, Pakistan, Palau, Papua Nova Gvineja, Filipini, Samoa, Solomonska ostrva, Šri Lanka, Tajland, Timor-Leste, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu i Vijetnam), kandidat mora ostvarivati prihode od svog biznisa i imati ambicije za proširivanje istog, a njegov biznis mora biti produktivan i direktno isporučivati uslugu i proizvod na tržište. Na konkurs se mogu prijaviti i neprofitne i dobrotvorne organizacije, ali je u tom slučaju potrebno imati predstavljen biznis model. Ukoliko poslovanje kandidata još ne utiče na bilo koju od navedenih zemalja, ali kandidati isto imaju u planu, i dalje imaju pravo na prijavu. Aplikanti će se ocjenjivati na osnovu predstavljenog biznisa, potencijala za ili ostvarenja uticaja, kao i potencijala za rast biznisa. Prijave se vrše elektronskim putem. Potrebno je popuniti elektronski prijavni formular i na Twitter mreži objaviti foto priču biznisa i zatim označiti Frontier Innovators (#frontierinnovators).

Program finansiranja dodjeljuje grant u vrijednosti od 100.000 australijskih dolara za do 15 kandidata, adekvatnu podršku u trajanju od tri do šest mjeseci, pristup partnerima, savjetnicima i investitorima. Takođe, postoji mogućnost posjete državnim i međunarodnim događajima organizovanim u okviru programa Frontier innovators i jedna ili dvije odabrane osobe iz kandidatskog biznis tima će imati plaćene putne troškove za predviđena učešća na konferencijama.

Frontier innovators je program čiji je cilj da podrži održiva razvojna rješenja i otkrije svaki inovativan biznis.
Krajnji rok za prijave je 30. septembar 2017. godine.

Za više informacija, posjetite: http://www.frontierinnovators.org/?fref=gc&dti=1280986168594259