mladiinfo

Magistarske stipendije na Harvard Kennedy fakultetu

Centar za javno liderstvo sa Harvard Kennedy fakulteta dodjeljuje Louis Bacon Environmental Leadership stipendije studentima koji žele da upišu magistarske studije na pomenutom fakultetu u Americi.

OBLAST:

ekologija, zaštita životne sredine

OPIS

Louis Bacon magistarske stipendije su namijenjene studentima iz oblasti zaštite životne sredine. Stipendije u iznosu do 10 000 dolara (po kandidatu) se dodjeljuju za period do dvije godine studija, u zavisnosti od magistarskog programa. U okviru programa, kandidatima će biti obezbijeđena stipendija koja pokriva troškove pune školarine i zdravstvene troškove.

USLOVI

Mogu se prijaviti kandidati svih nacionalnosti. Stipendije se dodjeljuju na osnovu zasluga i finansijske potrebe kandidata. Kvalifikovani kandidati imaju odlična akademska dostignuća i dokazane liderske sposobnosti da utiču na javnu politiku i praksu ekološke politike.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju prijaviti za upis u Harvard Kennedy školu (do četvrtog decembra 2017. godine). Ukoliko je kandidatu odobren upis, potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac za stipendiju, u okviru kojeg se dostavlja sljedeća dokumentacija:
– biografski profil od najviše 150 riječi (kratak, koncizan i u trećem licu) u kojem kandidat navodi svoje puno ime, akademski stepen koji želi da stekne na Harvard Kennedy fakultetu, naziv matične zemlje, pregled profesionalnog/akademskog iskustva i značajnih liderskih aktivnosti
– dokument koji sadrži odgovor na sljedeće esejske teme:
1) Koja je Vaša najveća strast koja se odnosi na očuvanje i unaprijeđenje našeg zajedničkog okruženja? Navedite Vaša iskustava u vezi sa ovom temom. Esej ne smije sadržati više od 750 riječi.
2) Mnogi ljudi su zainteresovani za pitanja zaštite životne sredine, ali mi smo usmjereni na one koji su posvećeni da služe kao lideri u okruženju u vladi, nevladinim organizacijama ili biznisu. Objasnite svoju posvećenost u najviše 200 riječi.

ROK ZA PRIJAVU:

24. januar 2018. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Centar za javno liderstvo posvećen je izvrsnosti u obrazovanju liderstva i stipendiranju. Kroz podučavanje i istraživanje, Centar nudi generacijama studenata obrazovanje i praktične vještine koje su potrebne za rješavanje najvažnijih problema u svijetu.

Detaljnije: Magistarske stipendije na Harvard Kennedy fakultetu