mladiinfo

Bečelor stipendije Iowa univerziteta u Sjedinjenim Državama

Iowa univerzitet objavljuje konkurs za dodjelu stipendija studentima koji žele da upišu osnovne studije na tom Univerzitetu u Sjedinjenjim Američkim Državama.

OBLAST:

biznis, kompjuterske nauke, obrazovanje, medicina, jezici, hemija i statistika

OPIS

Svake godine Univerzitet dodjeljuje dvanaest stipendija svim srednjoškolcima koji žele da započnu i završe svoje osnovne studije iz neke od relevantnih oblasti. U okviru programa, aplikanti će moći da unaprijede svoje personalne i profesionalne vještine.

Stipendije se dodjeljuju za period od četiri godine. Svim međunarodnim studentima se dodjeljuju stipendije u iznosu od 40 000 dolara, odnosno 10 000 dolara na godišnjem nivou. Stipendije se mogu obnavljati, pod uslovom da kandidat održava kumulativni rezultat od 3.33 (skala Iowa univerziteta).

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju domaći i međunarodni studenti koji upisuju osnovne studije iz relevantnih oblasti. Kvalifikovani kandidati moraju ispuniti sljedeće uslove:

– kandidat posjeduje diplomu srednje škole
– kandidat ima GPA prosjek od najmanje 3.80 (skala je 4.00)
– kandidat se prijavio i odobren mu je upis na Iowa univerzitetu
– kandidat ima najmanje 30 ACT rezultat ili kombinovani SAT 1 330 rezultat (kritičko čitanje i matematika).

Proces selekcije se vrši na osnovu intelektualne radoznalosti, akademskih rezultata, posvećenosti zajednici i liderskih sposobnosti.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju prijaviti za prijem na Iowa univerzitet. Ukoliko je kandidatu upis odobren, potrebno je popuniti prijavu na onlajn portalu stipendijskog programa: Bečelor stipendije Iowa univerziteta u Sjedinjenim Državama.

 

ROK ZA PRIJAVU:

28. novembar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Osnovan 1847. godine, Iowa univerzitet je glavni univerzitet za istraživanje u Ajovi i najstariji univerzitet u državi. Univerzitet u Ajovi sadrži jedanaest koledža koji nude više od 200 oblasti studija i sedam stručnih stepena.

Detaljnije: Bečelor stipendije Iowa univerziteta u Sjedinjenim Državama

Iz oblasti obrazovanja predlažemo i Bečelor stipendije na Mary Washington univerzitetu