mladiinfo

IUSS stipendije za inostrane studente na Havajima

Univerzitet Havaji (The University of Hawai‘i) u Sjedinjenim Državama dodjeljuje IUSS stipendije inostranim kandidatima koji žele da upišu osnovne studije na tom Univerzitetu u Manoi.

OBLAST:

biznis, stomatologija, medicina, njega

OPIS

Stipendije se dodjeljuju inostranim kandidatima koji žele da upišu osnovne studije na Univerzitetu. Cilj stipendijskog programa je da podstakne zapošljavanje i zadržavanje inostranih studenata sa visokim stepenom dostignuća.

Vrijednost stipendije je 10 000 dolara godišnje, odnosno 5 000 dolara po semestru. Stipendija se može obnoviti u zavisnosti od postignutog uspjeha kandidata u toku studija.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju srednjoškolci iz svih zemalja koji žele da upišu osnovne studije na Univerzitetu. Kvalifikovani kandidati imaju 3.0 GPA prosjek (ukupan prosjek ocjena) ili visok rezultat na SAT ili ACT testovima i F-1 ili J-1 viza status tokom stipendijskog programa.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Da bi se prijavili za stipendijski program, kandidati se prvo moraju prijaviti za upis na Univerzitet do prvog januara 2018. godine na: https://www.sis.hawaii.edu/uhdad/bwskalog.P_DispLoginNon. Nakon prijave za upis, kandidati se posebno prijavljuju za IUSS stipendijski program. Potrebno je popuniti onlajn prijavni obrazac na: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeC1z4CfGGS0l…/viewform.

ROK ZA PRIJAVU:

15. januar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Univerzitet na Havajima u Manoi je javni obrazovni i istraživački univerzitet, kao i vodeći kampus Havajskog univerziteta.

Detaljnije: IUSS stipendije za inostrane studente na Havajima