mladiinfo

Stipendije za brucoše na kanadskom Univerzitetu Quest

Univerzitet Quest iz Kanade dodjeljuje stipendije međunarodnim studentima koji žele da upišu osnovne studije i steknu diplomu na tom Univerzitetu.

 

OBLAST:

 

liberalne umjetnosti i nauka

 

OPIS

 

Cilj stipendijskog programa je da, bez obzira na lično porijeklo, zemlju porijekla i ekonomsko stanje, pruži talentovanim studentima iz čitavog svijeta mogućnost obrazovanja na jednoj od vodećih akademskih ustanova u Kanadi. Stipendija je dostupna za osnovne studije i pokriva troškove školarine tokom četiri godine studija.

 

USLOVI

 

Mogu se prijaviti srednjoškolci iz svih zemalja. Kandidati za ove stipendije su svršeni srednjoškolci sa odličnim školskim uspjehom i aktivnim društvenim angažmanom. Kandidati čiji maternji jezik nije engleski su dužni dostaviti uvjerenje o naprednom poznavanju ovog jezika.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose elektronskim putem. Prijavom za mjesto na studijskom programu Quest univerziteta studenti bivaju automatski razmotreni za adekvatnu stipendiju. Potrebno je preuzeti prijavni obrazac na: https://questu.ca/…/SCHOLARSHIP/Strangway-Application.pdf, a zatim ga popuniti i dostaviti na email adresu: admissions-at-questu.ca.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

01. mart 2018. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Univerzitet Quest je osnovan 2007. godine u Kanadi kao privatni i neprofitni univerzitet slobodnih umjetnosti i nauke.

Detaljnije: Stipendije za brucoše na kanadskom Univerzitetu Quest