mladiinfo

Bečelor i postdiplomske stipendije La Trobe univerziteta

Univerzitet La Trobe dodjeljuje Rave stipendije inostranim studentima sa izvanrednim akademskim dostignućima koji žele da upišu osnovne ili postdiplomske studije na tom Univerzitetu u Australiji.

OBLAST:

računovodstvo i finansijski menadžment, primijenjena lingvistika, biotehnologija i bioinformatika, menadžment u biotehnologiji, poslovne administracije, hemija, računarstvo, obrazovanje, inženjering, biznis, tehnologija, pravo, nanotehnologija, telekomunikacije, građevina, informacione tehnologije, trgovina, itd.

OPIS

Rave stipendije se dodjeljuju domaćim i inostranim studentima sa izuzetnim akademskim uspjehom. Odabrani studenti će dobiti stipendiju koja uključuje umanjenje troškova školarine za 15, 20 ili 25 procenata tokom trajanja studija.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju inostrani studenti koji će se prijaviti za studijski program u La Trobe kampusu. Kvalifikovani kandidati:

– ispunjavaju sve preduslove za prijem na Univerzitet;
– imaju međunarodno priznatu srednjoškolsku diplomu (International Baccalaureate Diploma) ili australijski ekvivalent – za osnovne studije;
– imaju prosječnu ocjenu od 65 procenata ili više ili australijski ekvivalent – za postdiplomske studije.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidat se mora prijaviti za upis. Nakon toga, kandidat će dobiti pismo o dodjeli stipendije putem mejla, koje je potrebno dostaviti uz pismo ponude za studijski program i popunjeni prijavni obrazac na e-mail adresu: intapplication@latrobe.edu.au.

ROK ZA PRIJAVU:

Prijave su otvorene.

VIŠE INFORMACIJA

La Trobe je jedan od vodećih australijskih univerziteta u Viktoriji. Univerzitet nudi inovativne i izvanredne obrazovne programe za osnovne i postidplomske studije.

Detaljnije: Bečelor i postdiplomske stipendije La Trobe univerziteta