MAGG prisustvovao radionici

Čanovi glumačke grupe MAGG prisustvovali su radionici glume na kojoj su slušali o glumi i vježbali artikulaciju govora, prepoznavali karaktere lica kroz kviz i igru, sve sa ciljem da spoznaju sebe i na taj način sami konstruišu svoje buduće uloge.
Radionicu je održao glumac Đorđije Tatić, 20. aprila u prostorijama naše NVO Mladiinfo Montenegro, a koju organizujemo mi.

Pored gore navedenih upoznali su se i sa ostalim vještinama koje se tiču glume i onoga što ona predstavlja kao umjetnost.
“Gluma ne znači da vi treba da odglumite neko osjećanje kada izađete na scenu već da se poistovjetite sa likom osobe koju tumačite”, rekao je Tatić.
Ako je uloga koju igrate takva da zahtijeva od vas da budete ljuti na nekog treba da se ponašate onako kako bi to bilo u realnom prostoru i vremenu, pojasnio je on.
“Ja kao stari član grupe mogu da kažem da su mi dosadašnje radionice pomogle da savladam pravilnu artikulaciju i da neke riječi izgovaram mnogo lakše”, objasnila je glumica Marija Jeknić.
Novi članovi grupe bili su uzdržani, ali ipak nisu krili zadovoljstvo što su postali dio ekipe i sa velikim ushićenjem čekaju da im se dodijele prve uloge kao i trenutak kada će prvi put nastupiti na sceni.
MAGG je grupa mladih ljudi koji gaje strast prema glumi i žele kroz tu vrstu umjetnosti da iskažu svoju kreativnost i pokažu svoj potencijal.
Radionice se održavaju svakog utorka i cetvrtka u periodu od 17 do 19 časova u kancelariji M!M-a koja se nalazi u ulici Svetozara Markovića 32.
Svi zainteresovani mogu da se prikljuce MAGG-u tako što će se javiti na mejl: kontakt@mladiinfo.me.