Održan 8. Festival zdravlja i zdravih stilova života

NVO Mladiinfo Montenegro učestvovala je na najvećoj manifestaciji posvećenoj zdravlju i zdravim stilovima života, 8. Festivalu zdravlja i zdravih stilova života. Festival je održan u Delta City-ju u Podgorici 8. i 9. aprila, pod sloganom „Budimo zdravi u zdravom okruženju“.


Na manifestaciji je učestvovalo više od 50 izlagača: privatne ordinacije i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, wellnes centri, proizvođači zdravih proizvoda i kozmetike i svi oni koji se bave zdravim stilovima života.
Na nekoliko punktova organizovani su besplatni pregledi za građane, između ostalog, opšteg zdravstvenog stanja i pritiska, mjerenje nivoa šećera u krvi, nutricionistički pregledi, izračunavanje rizika za dobijanje dijabetesa, tretmani fizikalnim medicinskim aparatima, odredivanje krvne grupe, bodi mas indeksa i dr.
NVO Mladiinfo Montenegro predstavila je na Festivalu svoja dva ljetnja kampa sporta i zdravih stilova života koji će se održati ovog ljeta u Sutomoru i Prčnju. Ljetnji kamp sporta i zdravih stilova života održaće se u Prčnju, od 22-29 jula, za učesnike od 10-18 godina. Za učesnike od 18-35 godina starosti predviđen je ljetnji kamp „Pokreni se i uživaj“ u Sutomoru, od 10-15 juna. Naša organizacija pripremila je veliki broj različitih aktivnosti, sportskih takmičenja i interaktivnih predavanja kako voditi zdrav i aktivan život.