mladiinfo

Magistarske stipendije na SOAS univerzitetu u Londonu

SOAS univerzitet u Londonu dodjeljuje Pullen stipendiju studentu koji želi da upiše magistarske studije iz oblasti tradicije joge i meditacije na tom Univerzitetu u Engleskoj.

 

OBLAST:

joga i meditacija

 

OPIS

Univerzitet dodjeljuje jednu Pullen stipendiju studentu koji želi da upiše magistarske studije iz oblasti tradicije joge i meditacije (MA Traditions of Yoga and Meditation). Vrijednost stipendije je 8 000 funti, što pokriva troškove školarine.

Kako proces selekcije traje i do šest nedjelja, kandidatima se preporučuje da se prijave za upis na Univerzitet do devetog januara 2018. godine.

 

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju kandidati koji ispunjavaju sljedeće uslove:

• kandidat posjeduje četvorogodišnju bečelor diplomu sa visokim dostignućima (First Class Honours Degree);
• kandidat se prijavio za upis na Univerzitet prije krajnjeg prijavnog roka za stipendijski program;
• kandidat ima ponudu za pune magistarske studije na Univerzitetu do krajnjeg prijavnog roka za stipendijski program.

 

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Kandidati se prvo moraju prijaviti za upis na SOAS univerzitet na: https://www.soas.ac.uk/admissions/pg/howtoapply/. Nakon toga, kandidati se prijavljuju za stipendijski program popunjavanjem onlajn obrasca na: Prijavni obrazac. Prijave za stipendijski program su otvorene od 23. januara 2018. godine.

 

ROK ZA PRIJAVU:

20. februar 2018. godine

 

VIŠE INFORMACIJA

SOAS Univerzitet u Londonu je javni istraživački univerzitet u Londonu, Engleska, i konstitutivni koledž federalnog Univerziteta u Londonu.

Detaljnije: Magistarske stipendije na SOAS univerzitetu u Londonu