mladiinfo

Marine Plastics Innovation Challenge takmičenje

Uz pomoć UN environment i Think Beyond Plastic, Marine Plastics Innovation Challenge daje poziv za ideje vezane za borbu protiv morskog otpada. Zagađivanje koje izaziva plastika iz okeana prijeti opstanku riba i ostalih morskih bića i uništava eko sisteme.

Stoga se pozivaju studenti širom svijeta da dostave svježe ideje iz oblasti inženjeringa, komunikacija, ekonomije i oblasti obrade podataka. Kandidati trebaju biti studenti upisani na osnovne ili magistarske studije od juna 2017. godine, moraju biti podržani od strane člana fakulteta ali se i trebaju prijaviti za jednu ili više navedenih oblasti. Svježe ideje trebaju spadati u neku od ljedećih kategorija: inženjering i dizajn, komunikacije, ekonomija i predviđanje i obnova (razvoj analitičkog alata koji bi bilježio i pratio podatke o poluciji koju izaziva plastika kao i predložena rješenja).
Prijavljivanje se vrši onlajn tako što se popuni Innovation Assessment questionnaire i pošalje mejlom na: accelerate@thinkbeyondplastic.com. Prijave će se ocjenjivati na osnovu sljedećih kriterijuma: jedinstvenost inovacije, uticaj na morski otpad, izvodljivost, mogućnost ostvarenja i potpunost ideje.
Rok za prijave je šesti oktobar 2017. godine. Detaljnije informacije se mogu naći na:

http://www.unep.org/newscentre/global-innovation-challenge-opens-students-fight-marine-plastic?fref=gc&dti=1280986168594259