mladiinfo

Master i PhD stipendije na irskim univerzitetima

Irsko vijeće za istraživanja objavljuje konkurs za dodjelu stipendija Vlade Irske kandidatima koji žele da upišu master ili PhD studije na nekom od akreditovanih univerziteta u Irskoj. 

 

OBLAST:

 

Dostupne oblasti na izabranom univerzitetu.

 

OPIS

 

U okviru stipendijskog programa Vlade Irske koji obuhvata master i PhD studije, kandidatima će biti dodijeljen ograničen broj stipendija koje uključuju:

– godišnju naknadu u iznosu od 16,000 eura
– naknadu za školarinu, uključujući školarinu za studente van EU, do maksimalno 5,750 eura godišnje
– naknadu za pokrivanje direktnih troškova istraživanja od 2,250 eura godišnje.

 

USLOVI

 

Mogu se prijaviti kandidati koji imaju odličan prosjek na prethodno završenim studijama i adekvatnu diplomu sa visokim rezultatima. Kandidati koji su se prethodno dva puta prijavili za pomenuti program, a čije prijave nijesu prihvaćene, neće biti razmatrani za stipendiju. Takođe, kandidati koji su nedavno bili dio programa stipendiranja Vlade Irske nemaju pravo na prijavu.

 

NAČIN PRIJAVE

 

Prijave se podnose putem online sistema na zvaničnom sajtu programa. Aplikanti se prvo moraju registrovati na linku: https://irishresearch.smartsimple.ie/s_signup.jsp…. Nakon registracije, kandidati će dobiti email koji sadrži podatke o korisničkom nalogu i šifri kandidata sa kojima će dobiti pristup o informacijama o daljoj proceduri za prijavu.

 

ROK ZA PRIJAVU:

 

01. novembar 2017. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA

 

Irsko istraživačko vijeće je pridružena agencija Sektora za obrazovanje i djeluje pod pokroviteljstvom Ministarstva visokog obrazovanja. Osnovana je sredinom 2012. godine, nakon spajanja Irskog istraživačkog vijeća za humanističke i društvene nauke (IRCHSS) i Irskog istraživačkog vijeća za nauku, inženjerstvo i tehnologiju (IRCSET).

Detaljnije: Irsko vijeće za istraživanje