mladiinfo

 Mellon stipendije za PhD istraživanja u inostranstvu

Savjet za istraživanje društvenih nauka (SSRC), u okviru Mellon International Dissertation Research Fellowship programa, objavljuje konkurs za dodjelu stipendija PhD studentima. Budući stipendisti će imati priliku da rade na svojoj doktorskoj disertaciji bilo gdje u inostranstvu.


OBLAST:


istorija umjetnosti, istorija arhitekture, klasična umjestnost, drama i pozorište, dramske umjetnosti, književnost, muzika, filozofija, teorija politike, religija

OPIS


Vrijednost Mellon stipendija varira u zavisnosti od istraživačkog projekta, te se za prosječnu vrijednost uzima iznos od 20, 000 dolara. Stipendija pokriva sve troškove školarine i troškove koji se odnose na PhD istraživanja u toku devet mjeseci koliko program traje.


USLOVI


Pravo na prijavu ostvaruju kandidati iz svih zemalja koji pohađaju PhD studije na nekom od američkih univerziteta. Program je namijenjen studentima koji se bave oblastima humanističkih i društvenih nauka u okviru PhD programa u Americi.

Kandidati moraju završiti sve akademske obaveze koje prethode istraživanjima za doktorsku disertaciju. Prijedlozi istraživačkog projekta ne smiju biti fokusirani samo na Ameriku u okviru pomenutih oblasti, inače kandidat neće ostavriti pravo na prijavu za program.


NAČIN PRIJAVE


Prijave se dostavljaju elektronskim putem, a kandidat mora popuniti online prijavni obrazac.

Uz prijavni obrazac, potrebno je dostaviti:
– preporuke
– sertifikate o naprednom nivou znanja engleskog jezika
– prijedlog projekta sa bibliografijom.

Prijavni formular sa smjernicama kandidati mogu naći na zvaničnom sajtu programa.

 

ROK ZA PRIJAVU:


7. novembar 2017. godine.


VIŠE INFORMACIJA


Savjet za istraživanje društvenih nauka (SSRC) je nezavisna, neprofitna organizacija osnovana 1923. godine. Organizacija podstiče inovativna istraživanja, njeguje nove generacije društvenih nauka, produbljuje kako se istraje unutar i kroz discipline i mobiliše neophodna znanja o važnim javnim pitanjima .

Detaljnije: Mellon stipendije za PhD istraživanja u inostranstvu

Iz oblasti književnost preporučujemo i Style Mann stipendija za mlade pisce

Comments are closed.