mladiinfo

Max Weber postdoktorske stipendije u Italiji

European University Institute (EUI) objavljuje konkurs za dodjelu Max Weber stipendija međunarodnim studentima koji žele da sprovode istraživanja na univerzitetu u Firenci.

OBLAST:

ekonomija, istorija, pravo, društvene i političke nauke

OPIS

U okviru programa, dodjeljuje se 50 do 60 stipendija u vrijednosti od 2,000 eura mjesečno u toku jedne ili dvije godine studija. Kandidatima će biti obezbijeđen i porodični dodatak u slučaju potrebe i fond u vrijednosti od 1,000 eura za lična istraživanja..
Stipendije omogućavaju rad u prestižnim istraživačkim centrima EUI-a i pristup opremljenim bibliotekama. Biće organizovani i treninzi i obuke koji obuhvataju sve aspekte akademske karijere kandidata (publikacije, prezentacija, predavanja).

USLOVI

Mogu se prijaviti međunarodni kandidati sa PhD diplomom (stečena u prethodnih pet godina) ili kandidati koji će steći diplomu do početka stipendijskog programa. Neophodno je imati C1 nivo znanja engleskog jezika ili posjedovati sertifikate standardizovanih testova engleskog jezika (IELTS 7.5, TOEFL IBT, Cambridge Proficiency, Cambridge English: Advanced).

Odabir kandidata se vrši na osnovu :
– akademskih dostignuća i potencijala
– prijedloga istraživačkog projekta
– mentorstva.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem na email adresu: externally-funded-mwf@eui.eu. Potrebno je popuniti online prijavni obrazac uz koji kandidati moraju dostaviti PDF format:

– radne biografije
– izjave o akademskoj karijeri i ciljevima (najviše dvije strane)
– prijedlog projekta (najviše dvije strane)
– kontakt informacije dva lica za preporuke.

ROK ZA PRIJAVU:

Rok za dostavljanje prijava je 25. oktobar 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

Evropski univerzitetski institut (EUI) u Firenci je međunarodni postdiplomski i postdoktorski nastavni i istraživački institut osnovan od strane država članica Evropske unije koji doprinosi kulturnom i naučnom razvoju društvenih nauka u evropskoj perspektivi.

Institut se nalazi među najvećim, najprestižnijim postdoktorskim programima u istorijskim i društvenim naukama, a smješten je u jednom od najljepših okruženja sa izvanrednim istraživačkim ustanovama.

Detaljnije: Max Weber postdoktorske stipendije u Italiji

Comments are closed.