mladiinfo

Master/PhD stipendije na britanskom Peterhouse Cambridge koledžu

Peterhouse Cambridge koledž dodjeljuje stipendije studentima širom svijeta koji žele da pohađaju magistarske i upišu doktorske studije u akademskoj 2018/19. godini u Velikoj Britaniji.

OBLAST:

afričke studije, napredne kompjuterske nauke, američka istorija, američka književnost, primijenjena matematika, arhitektura, arheologija, biotehnologija, kreativno pisanje, korporativno pravo, inženjering, itd.

OPIS

Stipendije su dostupne studentima širom svijeta koji žele da pohađaju magistarske i upišu doktorske studije na Peterhouse Cambridge koledžu. Dodjeljuju se stipendije u vrijednosti do 10 914 funti za magistarske i 14 553 funti za doktorske studije.

Kandidati koji se finansiraju isključivo preko Peterhouse stipendije, a ne iz nekog drugog izvora, dobiće punu stipendiju koja pokriva sve troškove školarine i izdržavanja. Stipendije se obično daju za period od najviše četiri godine – studenti mogu biti finansirani za jednogodišnji MPhil, pod uslovom da namjeravaju da se prijave za PhD za koji će dobiti maksimalno tri godine finansiranja.

USLOVI

Pravo na prijavu ostvaruju UK, EU i inostrani studenti kojima je odobren upis na Univerzitet u Kembridžu. Kvalifikovani kandidati ispunjavaju sljedeće uslove:

• kandidat mora ispuniti kriterijume za upis na postdiplomske studije na Univerzitetu;
• kandidat se može prijaviti za stipendiju u isto vrijeme kada i za upis na Univerzitet.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se podnose elektronskim putem. Potrebno je izvršiti registraciju i popuniti onlajn prijavni obrazac na: Prijavni formular.

ROK ZA PRIJAVU:

5. januar 2018. godine

VIŠE INFORMACIJA

Peterhouse je najstariji od koledža u Kembridžu. Koledž je osnovao Hugo de Balsham, biskup Ely-a 1284. godine i dodijelio mu povelju kralja Edvarda I.

Detaljnije: Master/PhD stipendije na britanskom Peterhouse Cambridge koledžu