mladiinfo

MBA master stipendije za žene u UK

Imperial College poslovna škola raspisuje konkurs za dodjelu stipendija kandidatkinjama koje posjeduju izuzetno akademsko dostignuće i poslovni uspijeh.

Executive MBA stipendija je prilika za žene koje žele da nastave školovanje u jednoj od najprestižnijih akademskih ustanova u oblasti poslovnih administracija u Velikoj Britaniji. Pravo na prijavu imaju kandidatkinje koje posjeduju 10 godina relevantnog radnog iskustva (od čega pet godina u oblasti menadžmenta), diplomu o završenim redovnim studijama ili druge akademske kvalifikacije i položene GMAT, GRA ili ekvivalentne testove engleskog jezika. Uspješna kandidatkinja ima veliki liderski potencijal i akademske i profesionalne vrijednosti i predstavlja primjer za druge žene. Prijave se vrše elektronskim putem. Kandidatkinje su u obavezi da pošalju kontakt informacije dvije relevantne osobe kod kojih je stečeno radno iskustvo, akademski transkript, radnu biografiju, esej o budućim planovima za karijeru, rezultate testova engleskog jezika, trominutni video o profesionalnim vještinama (opciono) i plate troškove za prijavni proces u iznosu od 100 funti. Kandidatkinje koje ispunjavaju uslove za prijavu i dobiju ponudu od strane Executive MBA programa za stipendiranje će automatski biti razmatrane za stipendiju. MBA dodjeljuje stipendije u iznosu od po 20.000 funti za dvije kandidatkinje koje će dobiti i priliku da prisustvuju MBA događajima.

Krajnji rok za prijave je 17. Novembar 2017.

Za više informacija, posjetite: https://www.imperial.ac.uk/business-school/programmes/executive-mba/financing-your-mba/scholarships/inspiring-women-executive-mba-scholarships/?fref=gc&dti=1280986168594259