Međunarodni umjetnički konkurs „Reciklirana pčela“ (Program ENO)

U okviru međunarodnog programa Environment online (ENO) i nove inicijative slovenačke mreže škola ENO pod nazivom “Zujati ili ne biti”! (“TO BEE OR NOT TO BE!”), a koja ima za cilj promociju Svjetskog dana pčela, 20. maja 2018. godine i povezivanje obrazovnih ustanova širom svijeta zarad razmjene znanja o pčelarskim praksama, raspisan je umjetnički konkurs pod nazivom „Reciklirana pčela“.

 

OBLAST:

pčelarstvo.

OPIS:

Konkurs je raspisan od strane Slovenačke mreže škola i programa ENO.
Tema konkursa je „Reciklirana pčela“ i ima za cilj da promoviše značaj umjetnosti i kreativnog rada u smanjenju količine otpada na deponijama, kao i da prikaže razne reciklirane materijale koji postoje oko nas. Radovi će biti ocjenjivani za: Najbolju prezentaciju i Najbolju upotrebu recikliranih materijala.

 

USLOVI:

• Pčela treba da bude napravljena od korišćenog i materijala za recikliranje sa minimum 50% recikliranog sadržaja. Izbor materijala je slobodan.
• Dozvoljeni su svi materijali i sredstva za povezivanje i lijepljenje, kao što su traka, lijepak, žica i ostali slični materijali.
• Dimenzije: Pčela ne smije biti veća od 30x30x30 cm i ne manja od 10x10x10 cm. (Preporučen je format od oko 20 cm.)
• Pčele će na izložbi biti zakačene na plafonu i visiće, pa treba staviti i zakačku!
• Svaki rad treba da bude jasan, a podaci o autoru treba da budu čitljivi, napisani na engleskom jeziku i to na sledeći način:
1. Puno ime autora/uzrast/razred/pol
2. Naziv škole/Puna adresa
3. Naziv mentora

 

NAČIN PRIJAVE:

• Prije podnošenja rada potrebno je prijaviti se za učešće na e-mejl: darinka.orel@guest.arnes.si (slovenačka koordinatorka za program ENO, gđa Darinka Orel)
• Radovi treba da stignu u Sloveniju najkasnije do 30. aprila 2018. godine na sljedeću adresu:

HIŠA MEDU BOŽNAR CHILDREN’S ART CONTEST Polhov Gradec 72, 1355 Polhov Gradec, Slovenia

 

ROK ZA PRIJAVU:

30. april 2018. godine.

 

VIŠE INFORMACIJA:

Detaljnije informacije o akciji na veb sajtu ENO TREE PLANTING DAY: Međunarodni umjetnički konkurs „Reciklirana pčela“ (Program ENO) .