Mladiinfo u ekološkoj akciji

NVO Mladiinfo Montenegro je učestvovala u ekološkoj akciji uređenja parka-šume Trebjesa, koju je u nedjelju, 29. marta je organizovao Biciklistički klub „Perun“ iz Nikšića u saradnji sa Fondacijom „Petrović Njegoš“, Crnogorskim olimpijskim komitetom i Opštinom Nikšić.

U akciji su učestvovali i volonteri Crvenog krsta Nikšić, odredi izviđača “Dragan Cerović-Gigo” i “Orlovi”, planinarsko-smučarsko društvo “Javorak”, spasilački klub “Extreme”, rukometni klub “Trebjesa”, atletski klub “Nikšić”, karate klub “Onogošt”, parabiciklistički klub “Fleš”, ekološki klub „Bajice“, kao i Vojska Crne Gore.
Nakon okupljanja učesnika, na terasi Hotela „Trebjesa“ je održana konferencija za medije, na kojoj se direktorica BK „Perun“, Ana Petrović Njegoš, zahvalila prisutnima na podršci akciji kojom promovišu zdrave stilove života i pripremaju biciklističku stazu za predstojeći IX Trofej Trebjese MTB XCO. Zatim je Princ Nikola Petrović Njegoš rekao da je prijatno iznenađen odzivom mladih ljudi i iskazao zadovoljstvo zbog nastavka uspješne saradnje sa udruženjima iz Nikšića, koja je započeta za vrijeme Bijenala u radionici Željezare, kojoj su prisustvovali mnogobrojni umjetnici iz inostranih zemalja.
“Nikšić je spoj urbanističke vizije i prirodnih ljepota”, kazao je Princ Nikola.
Predsjednik COK-a Dušan Simonović posebnu zahvalnost je uputio bivšim i sadašnjim sportistima koji su dali poseban pečat samoj akciji.
“Lijepo je osjetiti podršku velikih sportskih imena, čije prisustvo u značajnoj mjeri podiže svijest o očuvanju životne sredine, jer sport sam po sebi predstavlja najbolji način u promociji zdravih stilova života”, rekao je Simonović. Takođe je istakao da je ovo sjajan uvod za predstojeći dan sporta, koji će se obilježiti 6. aprila, kada su planirane slične akcije.
Da je Nikšić ekološki grad najbolje potvrđuje puna podrška lokalne samouprave, kada su u pitanju ovakve akcije, riječi su menadžera Opštine Nikšić Živka Kecojevića.
“U poslednje vrijeme Opština Nikšić je podržala sve inicijative koje imaju za cilj uređenje prostora našeg grada, naročito zelenih površina”, kazao je Kecojević.
Nakon obraćanja medijima, učesnici presa su se aktivno uključili u akciju čišćenja i uređenja biciklističke staze, a aktivisti NVO Mladiinfo Montenegro su ih podržali sa značajnom energijom i motivacijom, što su i pokazali velikom količinom uklonjenog otpada.