mladiinfo

m!M organizuje kurs fotografije 

NVO Mladiinfo Montenegro, u saradnji sa organizacijom NVO PhotoCG i poznatim fotografom Dejanom Kalezićem, poziva ljubitelje fotografije širom Crne Gore da se prijave na osnovni kurs fotografije koji se održava u Podgorici.

OBLAST:

fotografija, dizajn i vizuelne umjetnosti

OPIS

Bilo da ste početnik, zaljubljenik u fotografiju ili želite da unaprijedite svoje znanje iz ove oblasti, onda je kurs fotografije odlična prilika za vas.

Kurs je zamišljen kao tematska oblast iz tri cjeline gdje će polaznici moći da nauče osnovne tehnike fotografisanja, naprave kreativne fotografije, upoznaju se i nauče da izrade fotografije u laboratoriji.

Predavač na ovom kursu biće Dejan Kalezić koji se bavi fotografijom već dvadeset godina. Kalezić je do sada imao sedam samostalnih izložbi u Francuskoj, Poljskoj, Srbiji i Crnoj Gori, a učestvovao je u brojnim zajedničkim izložbama. U 2005. godini je započeo sa Školom fotografije koju vodi i danas i koju je završio veliki broj polaznika. Jedan je od osnivača NVO PhotoCG iz Podgorice koja se bavi popularizacijom i promocijom fotografije. Učestvovao je u velikom broju komercijalnih projekata na kojima je sarađivao sa eminentnim organizacijama i kompanijama koje rade u Crnoj Gori i inostranstvu. Živi i radi kao freelance fotograf u Podgorici.
Tokom kursa, polaznici će dobijati i određene domaće zadatke, t.j. vježbe koje će raditi samostalno. Osnovni kurs fotografije sastoji se od 12 predavanja, odnosno dva predavanja sedmično. Prva dva predavanja održaće se u prostorijama organizacije Mladiinfo Montenegro, dok će preostala predavanja biti u prostorijama NVO PhotoCG.

Broj polaznika za ovaj kurs je ograničen i kreće se od osam do dvanaest polaznika. Cijena kursa iznosi 120 eura, sa mogućnošću plaćanja u dvije rate. Ukoliko se koriste analogni fotoaparati, dodatni trošak iznosi 25,00€ za filmove i njihovo razvijanje.
Nakon završenog kursa polaznici dobijaju sertifikate o pohađanju osnovnog kursa fotografije.

USLOV

Kurs je namijenjen svim mladim ljudima koji imaju izraženo interesovanje za fotografiju. Predavanja se mogu pratiti uz analogne ili digitalne fotoaparate. Organizator će obezbijediti analogne aparate kandidatima koji se odluče da ih koriste, dok će kandidati koji se odluče na digitalni fotoaparat biti u obavezi da ih sami obezbijede, pri čemu je najvažnije je da fotoaparat ima mogućnost za ručno podešavanje parametara za fotografisanje.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se mogu podnijeti slanjem motivacionog pisma na e-mail adresu: kontakt@mladiinfo.me. Takođe, aplikanti mogu kontaktirati organizatora putem telefona na broj: 067-207-555.

ROK ZA PRIJAVU:

4. novembra 2017. godine.

VIŠE INFORMACIJA

NVO Mladiinfo Montenegro je udruženje koje se bavi poboljšanjem položaja mladih ljudi, informisanjem, promovisanjem volonterizma i aktivnog učešća u društvu, kao i podizanjem svijesti društva o pitanjima i problemima koji se tiču mladih.

M!M teži da mladima obezbijedi uslove za ispunjavanje njihovih ciljeva i potreba, kao i ispoljavanje talenata i mogućnosti.

Detaljnije: kontakt@mladiinfo.me.