mladiinfo

m!M predstavio svoju aplikaciju učeničkom parlamentu Ekonomske škole

Nevladina organizacija Mladiinfo Montenegro (m!M) održala je radionicu pod nazivom „m!M prilike za mlade“ 26. decembra 2017. godine u Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“ u Podgorici.

 

Na samom početku radionice, m!M marketing menadžerka Elma Selmanović pozdravila je učenike, a zatim predstavila rad same organizacije, kao i aktivnosti koje je sproveo m!M volonterski tim.

Predsjednica organizacije Milica Žugić predstavila je aplikaciju „m!M prilike za mlade“, kao i Erasmus+ program. Ona je kazala da su na ideju za kreiranje aplikacije došli zbog prenatrpanosti samog sajta, te da je tako nastala aplikacija na kojoj se nalaze isključivo prilike za akademsko i profesionalno usavršavanje koje se nude mladima.

Žugić je podsjetila da je, pored aplikacije koju su nedavno lansirali, m!M tim redizajnirao svoj veb sajt www.mladiinfo.me.

„Osim redizajna samog sajta, napravili smo i aplikaciju. Aplikacija se zove „Prilike za mlade“, a možete je besplatno preuzeti sa Google Play prodavnice. Na njoj možete da nađete sve što bi moglo da vas interesuje.“

Predsjednica organizacije je takođe dodala da m!M ima u planu da u narednoj godini aplikaciju prilagodi i korisnicima ajfon telefona.

mladiinfo

Svi prisutni su imali priliku da pogledaju spot koji promoviše samu aplikaciju, nakon čega je Žugić predstavila i Erasmus plus program, objasnila njegovu ulogu u društvu i navela koje su to pogodnosti koje su dostupne učesnicima programa.

„Veliku razliku u programu Erasmus plus predstavlja to da li dolazite iz programske zemlje ili partnerske zemlje. Programske zemlje su zemlje Evropske unije, a mi smo, naravno, partnerske zemlje. To znači da, za razliku od nas, programske zemlje imaju više prilika koje im se nude. Crna Gora može da bude dio nekih djelova akcija“, kazala je ona.

Žugić je zatim predstavila i programe koji su do sada bili, a i trenutno su dostupni našim mladim građanima. Ona je, zajedno sa Katarinom Ćetković, zaposlenom u organizaciji, predstavila program Evropskog volonterskog servisa (EVS).

Katarina je bila dio dva EVS programa u Sloveniji i Italiji i ona je prenijela svoje iskustvo mladim učenicima i potencijalnim učesnicima EVS-a.

„EVS je program Evropskog volonterskog servisa i predstavlja jedinstvenu priliku da naučite jezik, upoznate ljude različitih kultura, kao i da budete dio nekog velikog projekta“, poručila je prisutnima Katarina.

Ona je takođe dodala da učešće na jednom takvom programu predstavlja veliki plus u biografiji, te da će oni koji se prijave steći nezaboravno iskustvo i prijatelje.

„Uskoro će proći godina dana otkako sam bila u Sloveniji, a i dalje sam u kontaktu sa prijateljima i ekipom sa kojom sam provela svoj EVS“, kazala je Katarina.

Na kraju, ona je prisutnima predstavila i druge pogodnosti EVS programa.